d XIOΣ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΜΕ ΝΑΥΛΩΜΕΝΗ ΠΤΗΣΗ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ – Vai Travel

Booking for : XIOΣ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΜΕ ΝΑΥΛΩΜΕΝΗ ΠΤΗΣΗ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

XIOΣ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΜΕ ΝΑΥΛΩΜΕΝΗ ΠΤΗΣΗ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Πληροφορίες

ΧΙΟΣ

ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ

5 ΜΕΡΕΣ

ΜΕ ΝΑΥΛΩΜΕΝΗ ΠΤΗΣΗ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

10-14 Νοεμβρίου 2021

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

1Η ΜΕΡΑ Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

ΗΡΑΚΛΕΙΟ -ΧΙΟΣ

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Άφιξη στο αεροδρόμιο της Χίου. Επιβίβαση στο Πούλμαν για την Μεταφορά μας σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης , τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερο βράδυ για πρώτη γνωριμία με την πόλη.

 

2Η ΜΕΡΑ Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

ΑΡΜΟΛΙΑ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΣΤΙΧΑΣ – ΠΥΡΓΙ – ΜΕΣΤΑ – ΆΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

Ο κόσμος και ο πολιτισμός της Μαστίχας

Μετά το πρωινό μας, επιβίβαση στο Πούλμαν και αναχώρηση για να επισκεφτούμε τα γνωστά Μαστιχοχώρια…1η μας στάση στα Αρμόλια, χωριό πολύ γνωστό για τα κεραμικά του είδη. Θα σταματήσουμε σε αγρό με μαστιχόδεντρα για να θαυμάσουμε από κοντά τα μοναδικά σε είδος δέντρα και φτάνουμε στο Μουσείο της Μαστίχας έξω από το Πυργί. Εκεί θα δούμε την τεχνική της παραδοσιακής καλλιέργειας, την ιστορία του προϊόντος, την εξέλιξη της προβιομηχανικής και βιομηχανικής τεχνολογίας για την παραγωγή, την εκμετάλλευση και διάθεση της μαστίχας καθώς και τις ποικίλες χρήσεις της.  Συνεχίζουμε προς το κεφαλοχώρι της νότιας Χίου, Πυργί! Η εικόνα του χωριού με τις «Ξυστές» προσόψεις των σπιτιών του, είναι μοναδική σε όλη την Ελλάδα. Θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε και να θαυμάσουμε την αρχιτεκτονική του με τα μοναδικά ξυστά στις προσόψεις των σπιτιών. Επίσης μπορούμε να επισκεφτούμε την εκκλησία-κόσμημα του 12ου αιώνα των Αγίων Αποστόλων.  Στην συνέχεια φτάνουμε στο δεύτερο κεφαλοχώρι των Μαστιχωρίων, τo μεσαιωνικό χωριό Μεστά όπου είναι πρότυπο αμυντικής αρχιτεκτονικής με τα στενά σκεπαστά σοκάκια που σχεδιάστηκαν με τέτοιο τρόπο για να χάνουν το δρόμο τους οι πειρατές και να φεύγουν άπραγοι. Εφόσον ανοικτή θα επισκεφτούμε την εκκλησία του Μεγάλου Ταξιάρχη και θα περπατήσουμε για να δούμε μία από τις σιδερένιες πόρτες εκείνης της εποχής που κρατούσαν τους πειρατές έξω από το χωριό. Στην συνέχεια θα φτάσουμε στον Λιμένα Μεστών όπου θα έχουμε χρόνο να γευματίσουμε (εξ ιδίων) και τέλος για σήμερα φτάνουμε στο ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Μηνά (1570) όπου εκεί μαρτύρησαν πάνω από 2500 Χίωτες, τους οποίους ύστερα από ηρωική αντίσταση, έσφαξαν και έκαψαν ζωντανούς οι τούρκοι. Τα σημάδια από το αίμα και τη φωτιά φαίνονται ακόμα και σήμερα στο δάπεδο του ναού. Τα οστά των μαρτύρων, μεταξύ των οποίων και μικρών παιδιών, φυλάσσονται σε ειδικές προθήκες και προκαλούν μεγάλη συγκίνηση στον επισκέπτη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και το βράδυ ελεύθεροι για βόλτα. Διανυκτέρευση

3Η ΜΕΡΑ Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

ΚΑΜΠΟΣ (CITRUS) – NEA MONH – ΑΝΑΒΑΤΟΣ – ΑΥΓΩΝΥΜΑ

Η Χίος και η Ιστορία της

Μετά το πρωινό μας, επιβίβαση στο Πούλμαν και αναχώρηση για να επισκεφτούμε τον Κάμπο της Χίου με τα μοναδικά γενοβέζικα αρχοντικά.  Θα επισκεφθούμε ένα αναπαλαιωμένο αρχοντικό που έχει μετατραπεί στον πολυχώρο «Citrus». Εδώ στον επισκέπτη προσφέρεται μια εικόνα του παλαιού Κάμπου της Χίου.  Ο/Η ξεναγός μας , θα μας ξεναγήσει στο περιβόλι και στο αρχοντικό. Θα επισκεφθούμε και το μοναδικό στην Ελλάδα «μουσείο πορτοκαλιού». Τα παραδοσιακά χιώτικα γλυκά που παράγονται στο κτήμα, θα σας βάλουν σε πειρασμό να τα αγοράσετε από το πωλητήριο του, εάν θέλετε. Συνεχίζουμε την εκδρομή μας για την Νέα Μονή. Τόσο η άμεση σχέση της μονής με τους Αυτοκράτορες της Κωνσταντινούπολης όσο και τα υψηλής τέχνης ψηφιδωτά της και η αρχιτεκτονική της, την κατατάσσουν στα πολύ σημαντικά βυζαντινά μνημεία της χώρας μας. Επίσης είναι τόπος ιερός για όλους τους Έλληνες και για όλους τους ελεύθερους ανθρώπους. Χιλιάδες άμαχοι σφαγιάστηκαν εδώ κατά την τρομερή σφαγή της Χίου.  Η μονή έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Επόμενη επίσκεψη στο εγκαταλελειμμένο χωριό «Ανάβατος», μεσαιωνικός οχυρωματικός οικισμός στο κέντρο της Χίου. «Το σημείο στο οποίο δεν μπορεί να ανέβει ο εχθρός». Το Ζάλογγο της Χίου. Τέλος για σήμερα θα σταματήσουμε για γεύμα (εξ ιδίων) σε εστιατόριο του χωριού Αυγώνυμα και μετά το γεύμα, μπορείτε να κάνετε  ένα περίπατο για να θαυμάσετε την αρχιτεκτονική του χωριού και τη θέα στο Αιγαίο. Επιστροφή πίσω στην πόλη της Χίου και το ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ ελεύθερο για βόλτα στην προκυμαία . Διανυκτέρευση

 

4Η ΜΕΡΑ Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

ΔΑΣΚΑΛΟΠΕΤΡΑ – ΜΟΝΗ ΜΟΥΝΔΩΝ – ΒΟΛΙΣΣΟ – ΑΓΙΑ ΜΑΡΚΕΛΛΑ – ΠΥΤΙΟΣ

Σήμερα μετά το πρωινό μας, επιβίβαση στο Πούλμαν και αναχώρηση για να δούμε την Δασκαλόπετρα και την Πέτρα του Ομήρου όπου εκεί λέγετε ότι καθόταν και δίδασκε ο Όμηρος τους μαθητές του. Συνεχίζουμε για βόρεια Χίο και φτάνουμε στα Διευχά όπου εκεί βρίσκεται ένα από τα σπουδαιότερα θρησκευτικά μνημεία του νησιού , η Ιερά Μονή Μουνδών όπου χρονολογείται το 1574, μεταβυζαντινή περίοδο και αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη Πρόδρομο. Θα περπατήσουμε για να την δούμε από κοντά και να περάσουμε από την κεντρική της πύλη. Η ονομασία της προέρχεται πιθανότατα από την τοποθεσία Μουντά κοντά στη Βολισσό όπου βρισκόταν αρχικά πριν μεταφερθεί στη σημερινή της πιο απομακρυσμένη θέση. Συνεχίζουμε την εκδρομή μας για Βολισσό, το μεγαλύτερο χωριό της βορειοδυτικής Χίου σε απόσταση περίπου 42 χιλιομέτρων από την πόλη. Κτισμένη αμφιθεατρικά στην πλαγιά λόφου όπου στην κορυφή του σώζεται ερειπωμένο βυζαντινό φρούριο, σχήματος τραπεζιού με έξι κυκλικούς πύργους. Η Βολισσός είναι κτισμένη στη θέση μικρής αρχαίας πόλης που ονομαζόταν Βολίσκος και αναφέρεται από την παράδοση ως τόπος όπου έζησε ο Όμηρος. Η παραλία της Βολισσού υπήρξε επί Βυζαντινής Αυτοκρατορίας θέρετρο πολεμικών επιχειρήσεων κατά των πειρατών και οι Φράγκοι κατακτητές είχαν φτιάξει σήραγγα που ένωνε την ακτή με το εσωτερικό του κάστρου. Το 1856 έγραψαν ότι η κυριότερη δραστηριότητα των κατοίκων της Βολισσού ήταν η εκτροφή μεταξοσκωλήκων αλλά μέχρι το τέλος του αιώνα είχε σχεδόν εκλείψει όπως και από όλη την Χίο. Τις τελευταίες δεκαετίες υπήρξε μεγάλη μείωση του πληθυσμού όταν οι λιγοστές καλλιέργειες δημητριακών, καπνού, μπαχαρικών, εσπεριδοειδών και η παραγωγή ξυλείας έπαψαν να είναι ανταγωνιστικές. Συνεχίζουμε για το Μοναστήρι της Αγίας Μαρκέλλας, της Χιοπολίτιδας, η οποία εορτάζει στις 22 Ιουλίου και είναι προστάτιδα του νησιού. Αν κάποιος θελήσει και είναι εφικτό , μπορεί να περπατήσει δίπλα με το κύμα ώστε να φτάσει στον τόπο του μαρτυρίου της και το αγίασμα (εκεί όπου σκοτώθηκε από τον ίδιο της τον πατέρα). Τέλος για σήμερα φτάνουμε στο Πυτιός όπου θα ξεκουραστούμε κάτω από τον μεγάλο πλάτανο του χωριού και θα έχουμε χρόνο να γευματίσουμε (εξ ιδίων). Επιστροφή πίσω στην Χίο και το ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5Η ΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 14 Νοεμβρίου 2021

ΧΙΟΣ-ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ)-ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Μετά το πρωινό μας, ελεύθεροι στην πόλη και επίσκεψη στο Κάστρο της Χίου , check out από το ξενοδοχείο μας, Μεταφορά με Πούλμαν για το Αεροδρόμιο «Όμηρος» της Χίου , επιβίβαση στο αεροπλάνο για την επιστροφή μας στην Κρήτη. Προαιρετική εκδρομή στις Οινούσσες  Μετά το πρωινό μας, επιβίβαση στο Πούλμαν και αναχώρηση για την Λαγκάδα όπου θα επιβιβαστούμε σε ιδιωτικό πλοιάριο για την μεταφορά μας στις Οινούσσες (διάρκεια ταξιδιού περίπου 25 λεπτά). Στην Οινούσσα μπορείτε να  περπατήσετε στα  γραφικά σοκάκια  του  οικισμού, να  προσκυνήσετε στην εκκλησία  του  Αγίου  Νικολάου, να περιπλανηθείτε  στο  εξαιρετικά  ενδιαφέρον Ναυτικό  Μουσείο του  νησιού  και αν ο χρόνος επιτρέπει να επισκεφτείτε το μοναστήρι του Ευαγγελισμού (με ιδιωτικά ΙΧ) που ιδρύθηκε το 1962 από την εφοπλιστική οικογένεια  Πανάγου και Κατίγκως  Πατέρα. Μεταφορά με Πούλμαν για το Αεροδρόμιο «Όμηρος» της Χίου , επιβίβαση στο αεροπλάνο για την επιστροφή μας στην Κρήτη.

 

 

TIMΗ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ ΣΤΟ ΔΙΚΛΙΝΟ :  395€

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ + 80€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Ηράκλειο – Χίος – Ηράκλειο. Ο κάθε επιβάτης μπορεί να φέρει μια αποσκευή μέχρι 15 κιλά και μια χειραποσκευή μέχρι 6 κιλά.
 • Μετακινήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής, σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • 4 διανυκτερεύσεις στο Ξενοδοχείο Χανδρής 4* Χίου, με πρωινό σε μπουφέ
 • Συνοδός στην πόλη και Οινούσσες
 • Επίσημο διπλωματούχο ξεναγό για 2 ημέρες στην Χίο
 • Φ.Π.Α

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:    

 • Φόροι αεροδρομίων 55€
 • Προαιρετική εκδρομή στις Οινούσσες 25€
 • Φιλοδωρήματα
 • Προσωπικά έξοδα
 • Οι είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία όπου υπάρχουν
 • Ότι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.

 

 

 

 

Λεπτομέρειες

 • Αναχώρηση : 10 November, 2021
 • Επιστροφή : 14 November, 2021
 • Διάρκεια : 5 Μέρες, 4 Νύχτες
 • Τιμή : €395
 • Τοποθεσία : Χίος 821 00, Ελλάδα

Χρειάζεστε Βοήθεια?

2810288413

info@vaitravel.gr

SHARE

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Χάνδακος 10 Ηράκλειο Κρήτης

+30 2810 – 288 514

info@vaitravel.gr

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Έκδοση αεροπορικών/ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, Ναυλώσεις αεροσκαφών, Γενικές εκδρομές, Φοιτητικές εκδρομές, Σχολικές εκδρομές, Εκδρομές συλλόγων & Θρησκευτικός τουρισμός.

Newsletter

Error occured while retrieving the facebook feed