d ΧΩΡΕΣ ΒΑΛΤΙΚΗΣ ΕΣΘΟΝΙΑ-ΛΕΤΟΝΙΑ-ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ – Vai Travel

Booking for : ΧΩΡΕΣ ΒΑΛΤΙΚΗΣ ΕΣΘΟΝΙΑ-ΛΕΤΟΝΙΑ-ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ

ΧΩΡΕΣ ΒΑΛΤΙΚΗΣ ΕΣΘΟΝΙΑ-ΛΕΤΟΝΙΑ-ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ

Πληροφορίες

ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΒΑΛΤΙΚΗΣ

Εσθονία Λετονία Λιθουανία

 

8ΗΜΕΡΕΣ

άφιξη στην Αθήνα το πρωί της 8ης μέρας

 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2021

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ από Αθήνα

7, 14, 21, 28/8|4, 11/9

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

 

Βγαλμένες απ’ τη λήθη του παρελθόντος, οι τρεις χώρες της Βαλτικής όχι μόνο διεκδικούν επαξίως μια θέση στις πιο όμορφες χώρες του κόσμου αλλά ακόμα διαθέτουν πλούσιο ιστορικό και καλλιτεχνικό παρελθόν με μνημεία που σφράγισαν την ιστορική τους διαδρομή και παραμένουν οι πιο απτές μαρτυρίες του χθες. Μια φύση μοναδική με πανέμορφα δάση και κάστρα. Πόλεις με γραφικά σοκάκια και επιβλητικά κτίρια και ένας κόσμος που χαμογελά και χαίρεται τη ζωή μεταδίδοντας αυτή την εύθυμη ατμόσφαιρα στον ταξιδιώτη που θα τις επισκεφθεί. Ένα ταξίδι στις Βαλτικές Χώρες, είναι ένα οδοιπορικό στην πιο παρθένα και άγνωστη περιοχή της Ευρώπης.

 

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

 

…για 18η συνεχόμενη χρονιά με την φροντίδα των ειδικών…

 

 • ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ δρομολόγια πτήσεων με AIR BALTIC Αθήνα (Ρίγα) Βίλνιους

και απευθείας Ταλίν Αθήνα με AEGEAN

 

 • Διαμονή σε επιλεγμένα ΚΕΝΤΡΙΚΑ ξενοδοχεία 4*sup με πρωινό μπουφέ

 

 • Γεύμα ή δείπνο καθημερινά (ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ) εντός των ξενοδοχείων

και σε επιλεγμένα εστιατόρια

 

 • Εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις σε Ταλλίν, Ρίγα & Βίλνιους
 • Ξενάγηση και είσοδος στο ανάκτορο Ρούνταλε
 • Ξενάγηση και είσοδος στο μεσαιωνικό κάστρο Τρακάι (Βιτάουτας)
 • Ξενάγηση και είσοδος στο κάστρο Τουράιντα στη Σιγκούλντα
 • Περιήγηση στην πανεπιστημιούπολη της πόλης Ταρτού
 • Επίσκεψη και είσοδος στο μουσείο αυτοκίνητων στην Ρίγα
 • Βόλτα στην λουτρόπολη της Γιούρμαλα, 15χλμ από την Ρίγα
 • Επίσκεψη στο Λόφο των Σταυρών στην περιοχή Σιαλιουάι
 • Περιήγηση στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας, το Κάουνας
 • ΕΠΙΠΛΕΟΝ δείπνο το τελευταίο βράδυ στο Ταλίν
 • Προπληρωμένες είσοδοι στα αξιοθέατα για να αποφεύγονται οι χρονοβόρες αναμονές και καθυστερήσεις
 • ΕΜΠΕΙΡΟΤΑΤΟΣ αρχηγός συνοδός του γραφείου μας

«Το κράτος των Τευτόνων Ιπποτών»

 

Κράτος των Τευτόνων Ιπποτών ονομαζόταν κατά τον Μεσαίωνα η περιοχή της Βαλτικής που κατοικούσαν οι Τεύτονες Ιππότες. Η περιοχή που κάλυπτε συνέπιπτε σχεδόν με τα εδάφη της κατοπινής Ανατολικής Πρωσίας, της Εσθονίας και της Λεττονίας, ενώ η Λιθουανία είχε κατορθώσει να αντισταθεί στην εισβολή και να διατηρήσει την ανεξαρτησία της.

 

Ο 13ος αιώνας

Το κράτος των Τευτόνων δεν ήταν τμήμα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας του Γερμανικού έθνους, αλλά ήταν ανεξάρτητο κράτος παρόμοιο με τα άλλα σταυροφορικά κράτη. Στις αρχές του 13ου αιώνα οι Τεύτονες ιππότες άρχισαν να εξαπλώνονται στην Βαλτική. Ο άρχοντας Κόνραντ της Μασοβίας ζήτησε το 1226 την βοήθεια των Τευτόνων, για να πολεμήσει τους Πρώσους, και τους έταξε ως αντάλλαγμα την περιοχή του Κουλμ. Το 1266 ο αυτοκράτορας Φρειδερίκος Β’ τους υποσχέθηκε με το χρυσό συμβόλαιο του Ρίμινι να τους παραχωρήσει την απόλυτη εξουσία της περιοχής των Πρώσων, αν την κατακτούσαν. Το 1231 ακολούθησε η ίδρυση του κάστρου του Τορν, το οποίο χρησίμευε ως βάση για τις εκστρατείες προς τον βορρά. Σε σύντομο χρονικό διάστημα εγκαταστάθηκαν Γερμανικά φύλα, με τα οποία, αλλά και με τις πολεμικές συγκρούσεις που ακολούθησαν το 1261 μέχρι το 1271, θεμελιώθηκε η κυριαρχία του Τάγματος. Το 1202 το Τάγμα των Αδελφών του ξίφους είχε υποτάξει την Λιβονία, μια περιοχή της Βαλτικής, στην οποία κατατασσόταν και το κράτος του Κουρ. Το 1237 ακολούθησε η ένωση του κράτους του Κουρ με το κράτος του Τάγματος των Τευτόνων Ιπποτών, επεκτείνοντας, έτσι, τα σύνορα του κράτους.

 

Ο 14ος αιώνας

Το 1308 ακολούθησε η κατάληψη των εδαφών της Πομερανίας, του Γκντανσκ, της Εσθονίας το 1346 και του Σουηδικού νησιού Γκότλαντ το 1398. Τελικά, το 1402 και με την προσάρτηση του Νόϊμαρκ, το κράτος των Τευτόνων ιπποτών είχε φτάσει στην μεγαλύτερη γεωγραφική εξάπλωσή του. Ο αρχηγός του τάγματος των Τευτόνων έφερε τον τίτλο Χόχμάιστερ. Από το 1291 είχε την έδρα του στη Βενετία. Το 1309 την μετέφερε στον πύργο Μαρίενμπουργκ, και το 1466 στην Καινιξβέργη, (το σημερινό Καλίνινγκραντ), ενώ από το 1309 εκπλήρωνε και καθήκοντα άρχοντα κράτους από την νέα έδρα του. Στην πραγματικότητα, ο Χόχμάιστερ ήταν ένας από τους δύο κυβερνήτες, αφού παράλληλα ο Λάντμάιστερκυβερνούσε την Λιβονία, ενώ ο Χόχμάιστερ κυβερνούσε την Πρωσία. Οι πολεμικές συγκρούσεις συνεχίστηκαν, κυρίως με τους Πολωνούς και τους Λιθουανούς, τους οποίους δεν κατόρθωσαν να υποτάξουν. Σημαντικοί αρχηγοί του τάγματος ήταν ο Βίνριχ φον Κνίρπρόντε (1351-1382), ο οποίος νίκησε τους Λιθουανούς στην μάχη του Ρούνταου και ο Κόνραντ φον Γιούνγκινγκεν (1393-1407), ο οποίος κατέλαβε αρκετά μέρη μεγαλώνοντας σημαντικά το κράτος, ενώ την ίδια εποχή οι δυο ισχυρότεροι εχθροί του, οι Λιθουανοί και οι Πολωνοί συνήψαν συμμαχία, αφού ο Μέγας Δούκας Γιαγκέλο της Λιθουανίας (1377–1434) νυμφεύθηκε την βασίλισσα Χέντβιγκ Α’ της Πολωνίας. Το κράτος των Τευτόνων Ιπποτών αναδείχτηκε ως σημαντική οικονομική δύναμη στον χώρο της Βαλτικής. Εκτός των άλλων είχε το μονοπώλιο του κεχριμπαριού και πολλές πόλεις ήταν μέλη της Χανσεατικής Ένωσης.

 

Ο 15ος αιώνας

Το 1410 ο στρατός του Τάγματος των Τευτόνων ηττήθηκε από τους Λιθουανούς στην περίφημη Μάχη του Τάννενμπεργκ. Ακολούθησε η Πρώτη Συμφωνία Ειρήνης του Τόρουν, το 1411, που επέτρεπε μεν στους Τεύτονες να κρατήσουν μεγάλο μέρος των εδαφών τους, τους υποχρέωνε, όμως, να πληρώσουν υψηλή αποζημίωση. Ακολούθησαν μερικές δεκαετίες παρακμής του Τάγματος και διάλυσης του κράτους σε πολλά επί μέρους κρατίδια. Για να πληρώσει τις αποζημιώσεις, το Τάγμα επέβαλε υψηλούς φόρους, πράγμα που ξεσήκωσε αστούς και εμπόρους, οι οποίοι απαίτησαν δικαίωμα λόγου στην βουλή που είχαν ιδρύσει από το 1422. Τα κρατίδια αυτά το 1440 ενώθηκαν και δημιούργησαν την Πρωσική Ομοσπονδία, η οποία, το 1453, υποτάχθηκε στον βασιλιά Κάζιμιρ Δ’ της Πολωνίας για να εξασφαλίσει την συμμαχία του. Ακολούθησε ο Δεκατριετής Πόλεμος μεταξύ Πρωσικής Ομοσπονδίας και Πολωνίας από την μια και του Τάγματος των Τευτόνων από την άλλη μεριά. Ο πόλεμος αυτός ήταν οικονομικά καταστροφικός για το Τάγμα και τερματίστηκε με την Δεύτερη Συμφωνία Ειρήνης του Τορν, και την απόσπαση εδαφών από το Τάγμα: η Πομερανία, το Κουλμ, το κάστρο Μαρίενμπουργκ, το Elbląg και το Ερμ πέρασαν στην κατοχή της Πολωνίας, ενώ και για τα υπόλοιπα εδάφη υποχρεώθηκαν να αναγνωρίσουν την ηγεμονία της Πολωνίας. Έτσι, για δεύτερη φορά, οι υπήκοοι αναγκάστηκαν να πληρώνουν υψηλούς φόρους για να αποζημιώσουν τους Πολωνούς.

 

Ο 16ος αιώνας

Μετά τον Πολωνο-Τευτονικό πόλεμο ο Χόχμάιστερ Άλμπρεχτ Α’ του Βρανδεμβούργου και του Άνσμπαχ μετέτρεψε την θρησκεία του κράτος σε Προτεσταντισμό, ενώ το 1525 κρατικοποίησε τις θρησκευτικές εκτάσεις του Τάγματος, κάνοντάς το κληρονομικό Δουκάτο υπό την ηγεμονία της Πολωνίας. Η κρατικοποίηση αμφισβητήθηκε τόσο από την Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία του Γερμανικού έθνους όσο και από τον Πάπα. Ο Αυτοκράτορας Φερδινάνδος Α’ διόρισε τον αρχηγό του Τάγματος ως διαχειριστή της Πρωσίας. Ο τίτλος αυτός, αν και δεν είχε καμιά απολύτως ισχύ, διατηρήθηκε και χρησιμοποιείτο μέχρι και τον 18ο αιώνα. Το 1526 η Λιβονία υποχώρησε στην υποταγή της στην Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ελπίζοντας με αυτόν τον τρόπο να κερδίσει την συμμαχία της ενάντια στην επεκτατική πολιτική του Μεγάλου Δουκάτου της Μόσχας, κάτι όμως που δεν έγινε. Το 1560-1561 το τοπικό Τάγμα των Τευτόνων στην Λιβονία κατέρρευσε και τα εδάφη διαμοιράστηκαν σχηματίζοντας τα δύο Δουκάτα της Λιβονίας και της Κουρίας υπό την υποταγή της Πολωνίας. Αυτό ήταν και το τέλος του κράτους των Τευτόνων Ιπποτών.

ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΒΑΛΤΙΚΗΣ

Εσθονία Λετονία Λιθουανία

 

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

 

Ημέρα 1η: Αθήνα – Βίλνιους

Άφιξη μέσω Ρίγας στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας, τη νοτιότερη χώρα της Βαλτικής. Η Βίλνα ή  Βίλνο και σήμερα Βίλνιους, χτισμένοστη συμβολή των ποταμών Βίλνελε και Νέρις, είναι σήμερα η μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας. Χτισμένη στη συμβολή των ποταμών Βίλνελε και Νέρις, όπως οι περισσότερες μεσαιωνικές πόλεις, έτσι και η Βίλνα αναπτύχθηκε γύρω από το δημαρχείο, Αναγεννησιακού ρυθμού. Θα περπατήσουμε στην  κύρια πεζοδρομημένη αρτηρία, την οδό Pilies,και θα φτάσουμε στο πρώτο και ιστορικό πανεπιστήμιο της Βίλνας, επίσημα “Πανεπιστήμιο Β. Καπτσούκας” του 1579. Θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό της Θεοτόκου και θα επισκεφτούμε το παρεκκλήσι του, θα περάσουμε από την Πύλη της Dawn με το μοναδικό ξυλόγλυπτο της Παναγίας και θα οδηγηθούμε στη συνοικία Ουζούπης  ‘στην άλλη πλευρά του ποταμού’. Ο ναός του Αποστόλου Πέτρου και Παύλου όπως και της Αγίας Άννας θα μας εντυπωσιάσουν ενώ θα μας γοητέψει το καταπράσινο περιβάλλον που περιβάλλει την πόλη. Δείπνο και προτείνουμε στη συνέχεια μια βραδινή βόλτα στην πόλη

 

 

Ημέρα 2η: Βίλνιους (Τρακάι)

Πρωινό αφιερωμένο στην  περιοχή του Τρακάι που θα μας αποκαλύψει μια πόλη κυριολεκτικά χτισμένη πάνω στο νερό, περιτριγυρισμένη από περισσότερες 200 λίμνες και 21 μικρά νησάκια. Ως έτος ίδρυσής του θεωρείται το 1337, όπου για πρώτη φορά αναφέρεται από τους Τεύκτονες Ιππότες, ενώ ένα ακόμη σημαντικό χαρακτηριστικό του Τρακάι είναι η πολυπολιτισμικότητα του, καθώς εκτός από τους Λιθουανούς, για αιώνες έχουν ζήσει εδώ Ρώσοι, Τάταροι, Πολωνοί και Εβραίοι. Τα τρία μεσαιωνικά κάστρα που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του, έχουν συνδεθεί με πλήθος θρύλων και παραδόσεων της περιοχής. Σημαντικότερο θεωρείται αυτό που βρίσκεται στο νησάκι της λίμνης Γκαλβέ, του 15ου αιώνα. Επιστροφή στο Βίλνιους και απόγευμα ελεύθερο. Σας προτείνουμε μια επίσκεψη στο “Μουσείο των θυμάτων της γενοκτονίας, εκεί όπου είχε την έδρα του το  πρώην αρχηγείο της KGB,  απέναντι από την πλατεία Lukiškės. Γεύμα.

 

Ημέρα 3η: Βίλνιους (Κάουνας, Λόφος των Σταυρών, Ανάκτορο Ρούνταλε) – Ρίγα

Αφήνουμε το Βίλνιους και κατευθυνόμαστε στο Κάουνας, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας και πρώην προσωρινή πρωτεύουσά της, στη συμβολή των ποταμών Nemunas και Neris. Δημιουργήθηκε τον 13ο αιώνα με την ανέγερση του πρώτου και μεγαλύτερου αμυντικού κάστρου της εποχής αυτής στη Λιθουανία. Περπατώντας στην περιοχή του κάστρου και ατενίζοντας πανοραμικά την πόλη διαπιστώνουμε ότι πολλά στοιχεία της πολιτισμικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς διατηρούνται μέχρι και σήμερα. Ανάμεσα τους βρίσκονται η εκκλησία της Αγίας Γερτρούδης, το Δημαρχείο της πόλης το οποίο ονομάζεται επίσης και “Λευκός Κύκνος”, αλλά και ο Καθεδρικός Ναός. Ακολουθεί επίσκεψη στο Λόφο των Σταυρών, που αποτελεί τόπο προσκυνήματος του Λιθουανικού καθολικισμού και αμέσως μετά το ανάκτορο Ρούνταλε, χτισμένο τον 18ο αιώνα από τον μέγα αρχιτέκτονα Ραστρέλι, έδρα του Ερνστ Γιόχαν φον Μπούρεν, Δούκα του Κόρλαντ  Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στη Ρίγα. Δείπνο.

 

Ημέρα 4η: Ρίγα (μουσείο αυτοκινήτων – Γιούρμαλα)

Η Ρίγα είναι μια αρχοντική πόλη με φινέτσα και αρχιτεκτονική. Στις όχθες του ποταμού Νταουγκάβα, περιτοιχισμένη από πανύψηλα τείχη, η κουκλίστικη, πολυπρόσωπη πρωτεύουσα της Λετονίας αποτελεί ιδανικό προορισμό.  Πλατείες με εντυπωσιακά κτίρια, δαιδαλώδη πλακόστρωτα δρομάκια, όμορφα πυργόσπιτα, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό. Ο Καθεδρικός Ναός με τα χαρακτηριστικά κόκκινα τούβλα, οι περίφημες εκκλησίες του Αγίου Πέτρου και Αγίου Ιακώβ, τα καταπληκτικά κτίρια που άφησε παρακαταθήκη ο σπουδαίος Αιζενστάιν, η μικρή και η μεγάλη εμπορική Συντεχνία, είναι σταθμοί της πρωινής μας ξενάγησης. Θα επισκεφτούμε την Κεντρική Αγορά, πολύχρωμη, φασαριόζικη και πάνω απ’ όλα αυθεντική, συνδυάζει το σοβιετικό παρελθόν με το ευρωπαϊκό παρόν, ενώ στον ελεύθερο χρόνο σας προτείνουμε το  Μουσείο της Κατοχής της Λετονίας το οποίο παρουσιάζει την Ιστορία της χώρας την περίοδο 1940-91: από τη γερμανική κατοχή στη Σοβιετική Ένωση και από κει στην ανεξαρτησία. Μια προαιρετική βαρκάδα στα κανάλια της πόλης θα μας γαληνέψει με το καταπράσινο τοπίο που περιβάλλει το ιστορικό κέντρο. Ακολουθεί επίσκεψη στο ανακαινισμένο μουσείο των αυτοκινήτων όπου και θα θαυμάσουμε τα αυτοκίνητα – αντίκες που φιλοξενούνται. Μεταφορά στη συνέχεια στη κοντινή λουτρόπολη Γιούρμαλα, περιοχή που μας γοητεύει αμέσως μόλις την αντικρύσουμε. Χτισμένη σε μια τεράστια αμμώδη παραλία της Βαλτικής,  μόλις δεκαπέντε χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα Ρίγα, αποτελεί αριστοκρατικό θέρετρο με παράδοση πάνω από εκατόν πενήντα χρόνια. Παλιά ανακαινισμένα ξενοδοχεία, παραδοσιακές ντάτσες, με την χαρακτηριστική Βαλτική αρχιτεκτονική και ο  πεζόδρομος να διασχίζει το ιστορικό κέντρο θα ξεδιπλώσουν μπροστά μας έναν από τους δημοφιλέστερους τόπους διακοπών της Ρώσικης  Αυτοκρατορίας. Επιστροφή στη Ρίγα και απόγευμα ελεύθερο στη διάθεση σας. Γεύμα.

Ημέρα 5η: Ρίγα (Κάστρο Ιπποτών Τουράιντε, Σιγκούλντα, Ταρτού) – Ταλίν

Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας με ενδιάμεσες στάσεις και τελικό προορισμό, το Ταλλίν. Πρώτη στάση στο κάστρο των Ιπποτών Τουράιντε, των αρχών του 13ου αιώνα, και στο καταπράσινο περιβάλλον της Σιγκούλντα με το παλιό Δημαρχείο να δεσπόζει σε ένα υπέροχο κήπο. Στη συνέχεια, καταπράσινο τοπίο με άφθονα νερά, λίμνες και ποτάμια, ανοίγεται μπροστά μας, στη πορεία προς τη πόλη Ταρτού, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Εσθονίας, σημαντικό πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο και έδρα του παλαιότερου Πανεπιστημίου της χώρας. Θα βρεθούμε 186 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ταλλίν, στην επαρχία Τάρτου,  το κέντρο της νότιας Εσθονίας. Ο ποταμός Εμάγιογκι, που συνδέει τις δύο μεγαλύτερες λίμνες της Εσθονίας, διασχίζει τη πόλη. Η συνθήκη ειρήνης του Ταρτού θεωρείται το «πιστοποιητικό γέννησης» της Δημοκρατίας της Εσθονίας και η επίσκεψή μας στην πόλη θα μας συναρπάσει με τους μεγάλους δρόμους, το πεζοδρομημένο ιστορικό κέντρο και τα αριστοκρατικά κτίρια.   Άφιξη το βραδάκι στο Ταλίν. Δείπνο.

 

Ημέρα 6η: Ταλίν

H γνωριμία μας με την πόλη θα ξεκινήσει με επίσκεψη στο πάρκο του παλατιού Καντριοργκ και τον μεγάλο παραλιακό δρόμο Birgitta ατενίζοντας τον φινλανδικό κόλπο. Θα συνεχίσουμε για τον λόφο Toompea, το εσθονικό κοινοβούλιο και τον περίτεχνο Ρώσικο Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Αλέξανδρου Νέφσκι, χτισμένο στα χρόνια της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Από την κορυφή του λόφου θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα-κάτοψη της πόλης με τους πύργους, τις κεραμιδένιες στέγες και τις γραφικές πλατείες Περνώντας από την Άνω στην Κάτω γειτονιά. Θα αντικρίσουμε ακόμη και σήμερα τη βαριά πόρτα που έκλεινε κάθε βράδυ για να διαχωρίζει την πάνω από την κάτω πόλη αλλά και θα διασχίσουμε το πιο στενό δρομάκι της περιοχής, εκεί όπου τρέκλιζαν οι μεθυσμένοι καθώς έπεφταν από το νήμα που τοποθετούνταν κατά μήκος. Περνώντας από την εκκλησία του Αγίου Πνεύματος και του Αγίου Νικολάου θα κατευθυνθούμε στο μοναδικό ανέγγιχτο γοτθικό δημαρχείο της Βόρειας Ευρώπης και θα περπατήσουμε στο μεσαιωνικό τμήμα της κάτω πόλης, ένα μέρος ανέγγιχτο από τον χρόνο. Στο ελεύθερο απόγευμαπεριπλανηθείτε στην όμορφη πόλη Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2011. Λιθόστρωτα δρομάκια, μυτεροί πύργοι, επικλινείς στέγες και εκπληκτικές εκκλησίες συνθέτουν ένα μοναδικό μεσαιωνικό σκηνικό. Περιδιαβαίνοντας το δρομάκι της Αγίας Αικατερίνης ή πίνοντας μπύρα σε ένα σκοτεινό κελάρι ή σε μια λουλουδιασμένη αυλή, θαρρούμε πως ο χρόνος κάπου εκεί έχει σταματήσει. Δείπνο.

 

Ημέρα 7η: Ταλίν (προαιρετική εκδρομή στο Ελσίνκι) –πτήση επιστροφής

Ημέρα ελεύθερη στην διάθεση σας να περιπλανηθείτε στην όμορφη πόλη. Λιθόστρωτα δρομάκια, μυτεροί πύργοι, επικλινείς στέγες και εκπληκτικές εκκλησίες συνθέτουν ένα μοναδικό μεσαιωνικό σκηνικό. Περιδιαβαίνοντας το δρομάκι της Αγίας Αικατερίνης ή πίνοντας μπύρα σε ένα σκοτεινό κελάρι ή σε μια λουλουδιασμένη αυλή, θαρρούμε πως ο χρόνος κάπου εκεί έχει σταματήσει. «Εναλλακτικά σας προτείνουμε ολοήμερη εκδρομή με πλοίο στο Ελσίνκι* όπου θα έχουμε περιπατητική περιήγηση της πόλης. Επιστροφή αργά το απόγευμα». Το βράδυ θα έχουμε ένα ακόμη δείπνο, προσφορά της εταιρείας μας. Γεμάτοι όμορφες εικόνες και έχοντας περάσει μία υπέροχη εβδομάδα σε ένα μοναδικό προορισμό, μεταφερόμαστε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο αεροδρόμιο του Ταλίν από όπου θα πάρουμε την απευθείας πτήση επιστροφής προς την Αθήνα.

 

* Κόστος εκδρομής 120€ min. συμμετοχή 10 ατόμων και απαραίτητη προκράτηση από Ελλάδα

( μεταφορές από/προς λιμάνια, εισιτήρια πλοίων, ξενάγηση)

 

Ημέρα 8η  : Ταλίν – Αθήνα

Άφιξη νωρίς το πρωί στην Αθήνα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

ΠΤΗΣΕΙΣ

 

 

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

1η μέρα Αθήνα – Ρίγα

Ρίγα – Βίλνιους

11.45

15.30

14.55

16.20

8η μέρα Ταλίν – Αθήνα 03.35 07.00

 

ΤΙΜΕΣ

 

 

Ταξίδι  

Διαμονή

Ξενοδοχεία

Ημερομηνίες 2κλ 1κλ  

Φόροι

Παρατηρήσεις
ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΒΑΛΤΙΚΗΣ

Λετονία

Εσθονία Λιθουανία

 

8 ημέρες

 

4* sup

 

Ημιδιατροφή

3, 10, 17, 24, 31/7

 

7, 14, 21, 28/8

645 +240  

 

 

300

 

 

Περιλαμβάνονται είσοδοι.

ΔΩΡΟ επιπλέον δείπνο την τελευταία μέρα στο Ταλίν

19, 26/6

 

4, 11/9

675 +270

Παιδί έως 12 ετών στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) ενήλικες = -150€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια με AIR BALTIC μέσω Ρίγας&απευθείας με AEGEAN
 • Ξενοδοχεία 4*s ως ακολούθως ή παρόμοια

Ταλίν: Radisson Blu Olympia/Meriton

Ρίγα: Radisson Blu / Mercure / AC by Marriott / Hestia Jugend

Βίλνιους: Holiday Inn/Radisson Blu Lietuva/ Marriott Courtyard

 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά στα ξενοδοχεία
 • Γεύμα ή δείπνο καθημερινά (6 συνολικά, ημιδιατροφή) στα ξενοδοχεία και τοπικάεστιατόρια
 • ΔΩΡΟ επιπλέον δείπνο την τελευταία μέρα στο Ταλίν
 • Επισκέψεις στα επιβλητικά κάστρα Τουράιντε & Τρακάι, στο περίφημο ανάκτορο Ρούνταλε, στον λόφο των Σταυρών και στο μουσείο των αυτοκινήτων αντικών
 • Εισόδους κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων
 • Έμπειρο αρχηγό συνοδό του γραφείου μας
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης/ΦΠΑ
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 

 

 • Ποτά αναψυκτικά κατά την διάρκεια των γευμάτων και δείπνων
 • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται προαιρετικό/προτεινόμενο

 

ΤΑΞΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

 

 

 • Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα τελευταίας 15ετίας σε καλή κατάσταση

 

 

 

Λεπτομέρειες

 • Τιμή :
 • Τοποθεσία : Λετονία

Χρειάζεστε Βοήθεια?

2810288413

info@vaitravel.gr

SHARE

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Χάνδακος 10 Ηράκλειο Κρήτης

+30 2810 – 288 514

info@vaitravel.gr

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Έκδοση αεροπορικών/ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, Ναυλώσεις αεροσκαφών, Γενικές εκδρομές, Φοιτητικές εκδρομές, Σχολικές εκδρομές, Εκδρομές συλλόγων & Θρησκευτικός τουρισμός.

Newsletter

Error occured while retrieving the facebook feed