d ΦΑΡΑΓΓΙ ΣΑΜΑΡΙΑΣ – Vai Travel

Booking for : ΦΑΡΑΓΓΙ ΣΑΜΑΡΙΑΣ

ΦΑΡΑΓΓΙ ΣΑΜΑΡΙΑΣ

Πληροφορίες

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΙΑΣ

2 ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:29/08/2020-30/08/2020

1η ΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 29/08/2020:

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση με το πούλμαν για το Οροπέδιο του Ομαλού. Το Φαράγγι της Σαμαριάς  είναι το διασημότερο πεζοπορικό φαράγγι της Ευρώπης, αποτελώντας τμήμα του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4. Χιλιάδες τουρίστες το κατεβαίνουν με τα πόδια το καλοκαίρι. Για πολλούς αυτός είναι και ο κύριος σκοπός της επίσκεψής τους στην Κρήτη. Το μήκος του αγγίζει τα 15 χλμ και η κατάβαση του διαρκεί περίπου 5-7 ώρες, ανάλογα το ρυθμό σας, από τον Ομαλό ως την Αγία Ρουμέλη. Άφιξη στο Ξυλόσκαλο και ξεκινάμε την κατάβαση του Φαραγγιού. Η κατάβαση του φαραγγιού ξεκινάει από τη θέση Ξυλόσκαλο κοντά στον Ομαλό, όπου έχει και ένα φυλάκιο στο οποίο θα χρειαστεί να πληρώσουμε εισιτήριο. Το μονοπάτι είναι δασωμένο με κυπαρίσσια και πεύκα, φαρδύ, ευδιάκριτο και στην αρχή κατεβαίνει απότομα. Συναντάμε πόσιμο νερό από κτιστές βρύσες σχεδόν σε όλη τη διαδρομή. Το ίδιο συχνά συναντάμε και τουαλέτες. Σε περίπου 3 ώρες φτάνουμε στον παλιό οικισμό της Σαμαριάς, περίπου στα 300μ. υψόμετρο, αφού πρώτα περάσουμε από το εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου. Στη Σαμαριά υπάρχουν παλιά κτίσματα, δέντρα που προσφέρουν άφθονο ίσκιο, νερό και με λίγο ψάξιμο συναντά κανείς και αγριοκάτσικα. Εκτός από τις συνολικά εφτά εκκλησίες τριγύρω, εδώ θα βρείτε και το σπίτι όπου διέμεινε το Μάιο του 1941 η Ελληνική Κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό Εμμανουήλ Τσουδερό και το Βασιλιά της Ελλάδος, Γεώργιο Β, πριν συνεχίσουν για το Κάιρο. Από τη Σαμαριά και μετά το τοπίο αλλάζει και γίνεται πιο ξερό με λιγότερη βλάστηση και με την κλίση πολύ πιο ήπια. Μια ώρα αργότερα συναντάμε ποταμάκι που μας ακολουθεί για λίγη ώρα. Το περνάμε που και που πάνω από ξύλινες γέφυρες. Μετά από ακόμα 60΄περίπου συναντάμε τις χαρακτηριστικές Πόρτες που είναι ένα στενό πέρασμα ανάμεσα σε δυο ψηλούς κάθετους βράχους. Βγαίνουμε στην Παλιά Αγία Ρούμελη και με αμαξωτό δρόμο πλέον καταλήγουμε στην Αγία Ρουμέλη. Η παλιά Αγία Ρουμέλη εγκαταλείφθηκε στα μέσα του προηγούμενο αιώνα μετά από μια καταστροφική πλημμύρα, όταν και μεταφέρθηκε στη σημερινή θέση στην έξοδο του φαραγγιού. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

 

2η ΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 30/08/2020:

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και χαλάρωση.. Το απόγευμα αναχώρηση για την χώρα των Σφακίων ,σχετική παραμονή και στην συνέχεια με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη στην Αγία Βαρβάρα ..

 

 

 

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ ΣΤΟ ΔΙΚΛΙΝΟ: 60€

 

Περιλαμβάνονται:

 

  • Πολυτελή λεωφορεία με 65% πληρότητα και πλήρης τήρηση των υγειονομικών μέτρων!
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο στην Αγία Ρούμελη για 1 νύχτα.
  • ΦΠΑ

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους επίσκεψης ή σε χώρους λατρείας.
  • Φιλοδωρήματα.
  • Γεύμα
  • Είσοδος στο Φαράγγι της Σαμαριάς (ενήλικας: 5€ )
  • Εισιτήριο για το πλοίο (ενήλικας: 11€ / παιδί 5-12: 6€)

 

Λεπτομέρειες

  • Τιμή :
  • Τοποθεσία : Χανιά, Ελλάδα

Χρειάζεστε Βοήθεια?

2810288413

info@vaitravel.gr

SHARE

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Χάνδακος 10 Ηράκλειο Κρήτης

+30 2810 – 288 514

info@vaitravel.gr

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Έκδοση αεροπορικών/ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, Ναυλώσεις αεροσκαφών, Γενικές εκδρομές, Φοιτητικές εκδρομές, Σχολικές εκδρομές, Εκδρομές συλλόγων & Θρησκευτικός τουρισμός.

Newsletter

Error occured while retrieving the facebook feed