Booking for : ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ

Πληροφορίες

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΣΑΦΡΑΜΠΟΛΗ – ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ – ΟΙΝΟΗ – ΚΟΤΥΩΡΑ – ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ – ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ – ΑΜΑΣΕΙΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:01/11/19 -13/11/19

 

1Η ΜΕΡΑ: ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για τον Πειραιά με Μινωικές Γραμμές. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2Η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΙΡΑΙΑΣ – KOMOTHNH

Αναχώρηση στις 7.00 π.μ. από Αθήνα για Κομοτηνή. ‘Αφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

3Η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Πρωινή αναχώρηση για το συνοριακό σταθμό των Κήπων. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και συνεχίζουμε μέσω Ραιδεστού για την Κωνσταντινούπολη. ‘Αφιξη νωρίς το απόγευμα και τακτοποίηση σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4*. Δείπνο και πρώτη γνωριμία με την φωτισμένη Πόλη. Διανυκτέρευση.

 

4Η ΗΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΣΑΦΡΑΜΠΟΛΗ

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για τη Σαφράμπολη, την πόλη του σαφράν. Καθ΄ οδόν θα δούμε τη γέφυρα του Ιουστινιανού στο Aντάπαζαρ και μέσω του μαγευτικού βουνού Mπόλου θα φθάσουμε στη Σαφράμπολη, όπου θα δούμε το ναό του Αγίου Στεφάνου, σήμερα Ούλου τζαμί, στο Κιράνκιοϊ (Kiranköy) – το σαφραμπολίτικο προάστιο στο οποίο ζούσαν οι περισσότεροι Ρωμιοί της ορεινής πολιτείας. Ξενάγηση στην πόλη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5Η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΦΡΑΜΠΟΛΗ – ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ

Πρωινή αναχώρηση για τη Σαμψούντα. ‘Αφιξη και περιήγηση στην πόλη, όπου μεταξύ άλλων δούμε την πλατεία του Ρολογιού και τη συνοικία της Αγίας Τριάδας, όπου υπήρχαν 4 ελληνικά σχολεία – το Τσινέκειο Γυμνάσιο, το Αρρεναγωγείο, το Μικτό Νηπιαγωγείο και το Παρθεναγωγείο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

6Η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ – ΟΙΝΟΗ – ΚΟΤΥΩΡΑ – ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ -ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για τον επόμενο σημαντικό σταθμό μας, την Τραπεζούντα. Στη διαδρομή μας θα σταματήσουμε στην Οινόη (Ünye) και στα Κοτύωρα (Ordu), όπου θα δούμε το ναό της Υπαπαντής και το Πολυκάρπιο Παρθεναγωγείο, ενώ λίγο αργότερα θα βρεθούμε στην Κερασούντα (Φαρνακία), για να επισκεφθούμε τον ‘Αγιο Νικόλαο, σήμερα Αρχαιολογικό Μουσείο. ‘Αφιξη στην Τραπεζούντα και επίσκεψη στο ναό της Αγίας Σοφίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

7Η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ – ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ

Πρωινή αναχώρηση για την ιστορική Μονή της Παναγία Σουμελά, λαξεμένη σε μια σχισμή του βράχου, στη καρδιά των Ποντιακών ‘Αλπεων. Επίσκεψη – προσκύνημα και επιστροφή στην Τραπεζούντα, με ενδιάμεση στάση στους πρόποδες του όρους Μελά. Συνεχίζουμε τη γνωριμία μας με την πόλη, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τον ‘Αγιο Ευγένιο, πολιούχο της πόλης, την Αγία ‘Αννα, τη Χρυσοκέφαλο, το Φροντιστήριο, τα τείχη και τα θέρετρα Soğuksu. Θα θαυμάσουμε τα παλιά αρχοντικά της πόλης, όπως αυτό του τραπεζίτη Θεοφύλακτου Κωστάκη και τις τράπεζες Καπαγιαννίδη και Φωστηρόπουλου. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

8Η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ – ΑΜΑΣΕΙΑ

Η σημερινή παραλιακή διαδρομή μας μέχρι τη Σαμψούντα με τους μικρούς ενδιάμεσους σταθμούς, θα μας δώσει τη δυνατότητα γνωριμίας με γραφικά χωριά και κωμοπόλεις. Συνεχίζουμε πλέον προς το εσωτερικό της Μικράς Ασίας για να φθάσουμε στην Αμάσεια, που κατά τα ελληνιστικά χρόνια ήταν η πρωτεύουσα των Μιθριδατών βασιλέων του Πόντου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και περιήγηση στην πόλη με τα πολύ σπουδαία μνημεία και τους μνημειώδεις λαξευτούς βασιλικούς τάφους των Μιθριδατών. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

9Η ΗΜΕΡΑ: ΑΜΑΣΕΙΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Πρωινή αναχώρηση για την Κωνσταντινούπολη με ενδιάμεσες στάσεις ‘Αφιξη αργά το βράδυ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

10Η ΗΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Πρωινή ξενάγηση της Πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε το Πατριαρχείο, όπου θα δούμε το ναό του Αγίου Γεωργίου και την Κλειστή Πύλη, τον τόπο μαρτυρίου του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄., την Παναγία των Βλαχερνών, όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ., την περίφημη Μονή της Χώρας με το λαμπρότερο σύνολο των περίφημων ψηφιδωτών που μας άφησε ο βυζαντινός πολιτισμός και τα οποία σώζονται στους έσω και έξω νάρθηκες, την Παναγία την Μπαλουκλιώτισσα (Μονή Ζωοδόχου Πηγής) με το θαυματουργό της αγίασμα και θα καταλήξουμε σε ένα από τα σπουδαιότερα τζαμιά της πόλης με τους έξι μιναρέδες, το περίφημο Τζαμί του Σουλτάν Αχμέτ, πιο γνωστό ως Μπλε Τζαμί. Η ξενάγηση μας συνεχίζεται σε ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα του Χριστιανισμού και ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά μνημεία όλων των εποχών, την Αγία Σοφία. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και χρόνος ελεύθερος στην μεγαλύτερη πλατεία της Πόλης, το Taksim. Για το βράδυ σας προτείνουμε διασκέδαση σε νυχτερινό κέντρο με καλό φαγητό, μουσική και χορό oriental (προαιρετικά).

 

11Η ΗΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΚΑΒΑΛΑ

Με όμορφες εικόνες, με τις καλύτερες εντυπώσεις και πολλά σουβενίρ, ξεκινάμε για τη Ραιδεστό και τα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Μετά τον απαραίτητο έλεγχο, συνεχίζουμε για την Κομοτηνή.

 

12Η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΒΑΛΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Αναχώρηση για Πειραιά ,άφιξη  αργά το απόγευμα, μεταφορά στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και αναχώρηση για Ηράκλειο.

 

13Η ΗΜΕΡΑ: ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Νωρίς το πρωί άφιξη στο Ηράκλειο με τις καλύτερες εντυπώσεις από την εκδρομή μας.

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ :

ΣΕ  ΔΙΚΛΙΝΟ  ΔΩΜΑΤΙΟ                                   680€ 

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ  ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ                          285€

 

***ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΙΚΛΙΝΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΜΠΙΝΑΣ ΕΙΝΑΙ +45€ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ

 

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 

 • Εισιτήρια Ηράκλειο-Πειραιάς-Ηράκλειο σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες με τις Μινωικές Γραμμές.
 • Εκδρομές περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Ξενοδοχεία 3*-4* -5*
 • Ημιδιατροφή στην Τουρκία
 • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Αρχηγός – συνοδός.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 

 • Είσοδοι σε  Μουσεία,  αρχαιολογικούς  χώρους.
 • Ποτά στα  προσφερόμενα  γεύματα  η  δείπνα.
 • Ότι αναφέρεται  ως προτεινόμενο η προαιρετικό και  ότι ρητά δεν  αναφέρεται  στο  πρόγραμμα  και  τις  παροχές  του.
 • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων στην Ελλάδα.

 

**Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί για την καλύτερη έκβαση της εκδρομής μας.

 

ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΜΑΣ:

 

 • ANATOLIA HOTEL 3*                          KOMOTHNH
 • RIVA HOTEL 4*                                     ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
 • ΗΙLTON GARDEN INN 4*                 ΣΑΦΡΑΜΠΟΛΗ
 • ΑΝΕΜΟΝ SAMSUN HOTEL 5*         ΣΑΜΣΟΥΝΤΑ
 • USTA PARK HOTEL 4*                        TΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ
 • APPLE PALACE HOTEL 4*                 ΑΜΑΣΕΙΑ
 • GALAXY HOTEL 4*                               ΚΑΒΑΛΑ

 

Με την συμμετοχή σας απαραίτητο το διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες (οι ταυτότητες να έχουν εκδοθεί την τελευταία 15αετία ) τα παιδιά κάτω των 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο.

 

 

Λεπτομέρειες

 • Αναχώρηση : 01 November, 2019
 • Επιστροφή : 13 November, 2019
 • Διάρκεια : 12 Μέρες, 11 Νύχτες
 • Τιμή : €680
 • Τοποθεσία : Κωνσταντινούπολη, Επαρχία Κωνσταντινούπολης, Τουρκία

Χρειάζεστε Βοήθεια?

Για ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ η οποιαδήποτε περαιτέρω ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ για το ταξίδι μη διστάσετε να μας καλέσετε η να μας στείλετε email!

2810288413

info@vaitravel.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Χάνδακος 10 Ηράκλειο Κρήτης

+30 2810 – 288 514

info@vaitravel.gr

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Έκδοση αεροπορικών/ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, Ναυλώσεις αεροσκαφών, Γενικές εκδρομές, Φοιτητικές εκδρομές, Σχολικές εκδρομές, Εκδρομές συλλόγων & Θρησκευτικός τουρισμός.

Newsletter

Error occured while retrieving the facebook feed