d ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΟΛΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ – Vai Travel

Booking for : ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΟΛΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΟΛΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Πληροφορίες

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΟΛΩΝΙΑΣ  8 μέρες

20-27/11

 

Ημέρα 1η : Ηράκλειο – Αθήνα – Βαρσοβία ( οδική μεταφορά στο Γκντανσκ / στάση στο κάστρο Μάλμποργκ)

Πρωινή αναχώρηση αεροπορικώς για την όμορφη Βαρσοβία, πρωτεύουσα της Πολωνίας. Άφιξη και οδική μεταφορά στο ξεχωριστό Γκντανσκ. Ενδιάμεση στάση στο μεσαιωνικό κάστρο του Μάλμποργκ, από τα κορυφαία δείγματα αμυντικής μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής σε παγκόσμιο επίπεδο. Συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, είναι η μεγαλύτερη γοτθική οχύρωση στην Ευρώπη και από το 1309 ως το 1457 και αποτέλεσε το στρατηγείο των Τεκτόνων Ιπποτών με το ιστορικό όνομα Μαρίενμποργκ. Άφιξη το απόγευμα στο Γκντανσκ. Προτείνουμε στην συνέχεια μια πρώτη βόλτα στην πόλη που θα γνωρίσουμε εκτενέστερα στην αυριανή μας ξενάγηση.

 

Hμέρα 2η: Γκντανσκ (Γκντίνια, Σοπότ)

Στην πρωινή ξενάγηση της πόλης θα περπατήσουμε στην Παλιά Πόλη που φιλοξενεί μερικά από τα πιο αξιόλογα μνημεία όπως το Παλαιό Δημαρχείο, τον Μεγάλο Μύλο, το μεγαλύτερο στην μεσαιωνική Ευρώπη, και την εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης, την παλαιότερη ενοριακή εκκλησία της πόλης, η οποία χρονολογείται από τον 13ο αιώνα. Στην οδό Πίνα θα αντικρίσουμε την μνημειώδη εκκλησία της Ευλογημένης Παρθένου, (St Mary;s Basilica), την μεγαλύτερη εκκλησία από τούβλο στην Ευρώπη. Θα περπατήσουμε παράλληλα με την οδό Πίνα, στην πολύβουη πεζοδρομημένη οδό Νταλούκα (Druga street) και θα εντυπωσιαστούμε από τις περίτεχνες προσόψεις σπιτιών και την εντελώς διαφορετική ατμόσφαιρα της πόλης που τίποτα δεν θα μας θυμίσει τις άλλες πόλεις της χώρας. Θα καταλήξουμε στο αποκορύφωμα του χανσεατικού Γκντανσκ, στην πλατεία Ντλουγκι (Dlugi Targ), κατά πολλούς η πιο καλαίσθητη πλατεία σε ολόκληρη την Πολωνία, με το φλαμανδικού αναγεννησιακού ρυθμού Δημαρχείο με το χρυσό άγαλμα του βασιλιά Σιγκμόντι Β’ Αυγούστου στην κορυφή του πύργου του. Θα δούμε το γοτθικού ρυθμού Μέγαρο του Αρθούρου (Aratus Count) και θα καταλήξουμε στο εμβληματικό «Σιντριβάνι του Ποσειδώνα» (Neptune’s Fountain) δημοφιλές σημείο συνάντησης για τους κάτοικους της πόλης.  Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τις γειτονικές πόλεις Γκντίνια (Gdynia) και Σοπότ (Sopot) που μαζί με το Γκντανσκ απαρτίζουν την περίφημη Trinity (τριπλή πόλη-«Τρίπολη»). Οι πόλεις σήμερα λειτουργούν κυρίως σαν θέρετρα για τους ντόπιους. Επιστροφή το απόγευμα στο Γκντάνσκ και χρόνος ελεύθερος. Χαθείτε στα ρομαντικά δρομάκια που σας πάνε σε άλλες εποχές, δοκιμάστε τοπικές γεύσεις, ανακατευτείτε με τους ντόπιους. Αν σας αρέσει το κεχριμπάρι, το πιο διάσημο προϊόν του Γκντανσκ, εδώ είναι το μέρος για να το ψωνίσετε.

 

 

Ημέρα 3η: Γκντανσκ – Τορούν – Πόζναν

Το οδοιπορικό μας στην Πολωνία συνεχίζεται με το μεσαιωνικό Τορούν, μια από τις παλιότερες πόλεις της Πολωνίας, χτισμένη επάνω στον ποταμό Βιστούλα με εμφανή ακόμα τα τείχη της οχύρωσής της. Θα περιδιαβούμε τα πεζοδρομημένα στενά της μεσαιωνικής παλιάς πόλης, θα θαυμάσουμε τα γοτθικά κτίρια με το κόκκινο τούβλο, το Δημαρχείο, τις εκκλησίες, τα διάσημα παλιά σπίτια, κάποια από τον 16ο αιώνα ακόμα, όπως το «Σπίτι κάτω από το Άστρο», που έχουν μείνει άθικτα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ένα από αυτά του 15ου αιώνα, θεωρείται ότι είναι το σπίτι που γεννήθηκε ο Πολωνός Αστροφυσικός της Αναγέννησης, Νικόλαος Κοπέρνικος, το άγαλμα του οποίου δεσπόζει στην κεντρική πλατεία. Η παλιά πόλη ανήκει από το 1997 στην λίστα της UNESCO και από το 2007 προστέθηκε στη λίστα με τα 7 Θαύματα της Πολωνίας και είναι από μόνη της ένα ταξίδι στην Ιστορία. Στη συνέχεια αναχώρηση για την ιστορική πόλη Πόζναν, πρώτη πρωτεύουσα της χώρας μέχρι το 1039. Η γραφικότατη αυτή πόλη ξεκίνησε να χτίζεται σαν οχυρό τον 9ο αιώνα, πάνω στο νησάκι Sorrow Tomsky του ποταμού Βάρα και πέρασε από τα χεριά Σουηδών, Πρώσων, Ρώσων, Γερμανών μέχρι το 1918 που εντάσσεται στην Πολωνία. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η πόλη ξαναχτίστηκε από την αρχή όπως ακριβώς ήταν, αφού μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου οι Γερμανοί την είχαν καταστρέψει σχεδόν ολοσχερώς. Θα επισκεφτούμε το νησάκι Sorrow Tomsky επάνω στο οποίο είναι ο καθεδρικός ναός των Αγίων Πέτρου και Παύλου σε γοτθικό και μπαρόκ ρυθμό καθώς και η Εκκλησιά της Παναγίας, το πιο ανέγγιχτο γοτθικό κτίριο της πόλης. Θα περάσουμε πάνω από τον ποταμό Βαρά και θα βρεθούμε στην πλατεία της Πάλιας Αγοράς με τα Αναγεννησιακού ρυθμού κτίρια. Η χρωματιστή Παλιά Πόλη θα μας εντυπωσιάσει. Θα δούμε το Δημαρχείο με την πράσινη στέγη και το ιδιόμορφο ρολόι που κάθε μεσημέρι στις 12 δίνει μια περίεργη παράσταση. Δύο τράγοι βγαίνουν από δύο μικρές πόρτες και χτυπάνε τα κέρατα τους 12 φορές, σε ανάμνηση παλιού μύθου όπου τράβηξαν έτσι την προσοχή σε φωτιά που είχε ξεσπάσει στο κτίριο.

 

Ημέρα 4η : Πόζναν – Βρότσλαβ

Αναχώρηση για την πρωτεύουσα του διαμερίσματος της κάτω Σιλεσίας και τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το γραφικότατο Βρότσλαβ, που κάποτε οι Γερμανοί έλεγαν Μπρεσλάου και σήμερα πολλοί την αποκαλούν Βενετία του Βορρά. Είναι χτισμένο πάνω σε 12 νησιά, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με 112 γέφυρες. Ξεκινάμε την ξενάγησή μας από το Aston Tumski, το νησί του Καθεδρικού ναού του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή, με έντονο το θρησκευτικό στοιχείο και τους πολλούς μεσαιωνικούς ναούς, του Σταυρού, της Παναγιάς της Άμμου. Θα περάσουμε την πολυφωτογραφημένη γέφυρα Tumski με τα εκατοντάδες λουκέτα «αγάπης». Θα φωτογραφίσουμε, όσους καταφέρουμε να ανακαλύψουμε, από τους 250 περίπου νάνους (μικρά μπρούτζινα αγαλματίδια, διάσπαρτα παντού) που σχετίζονται με τα μέρη που είναι τοποθετημένα και αποτελούν σήμα κατατεθέν της πόλης. Θα θαυμάσουμε τα κτίρια με την υπέροχη αρχιτεκτονική, τις γέφυρες, τα πολύχρωμα κτίρια των συντεχνιών στην κεντρική πλατεία Remek που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της Πολωνίας και μια από τις πιο όμορφες καθώς και το καλύτερο σημείο για περιπλάνηση. Θα δούμε το τεράστιο Δημαρχείο που χρειάστηκαν 200 χρόνια για να χτιστεί, το οποίο περιλαμβάνει τρεις εσωτερικούς δρόμους και στεγάζει σήμερα ένα μουσείο τέχνης και ένα θησαυροφυλάκιο. Ο Ναός της Αγίας Ελισάβετ με τον γοτθικό πύργο που φθάνει τα 92 μ. έχει την ομορφότερη θέα από ψηλά. Θα φωτογραφήσουμε το περίφημο Halo Silesia έργο του διάσημου αρχιτέκτονα Μαξ Μπεργκ. Για ψώνια δύο είναι οι κύριες αγορές: η Galleria Dominiskansa που βρίσκεται στην πλατεία Ντομινικανοί και το PASAL Grunwaldski που βρίσκεται στην πλατεία Γκρουνβάλτζκι. Στην βραδινή μας βόλτα θα θαυμάσουμε μια πόλη που αντικατοπτρίζεται στα νερά του ποταμού Όντες και μοιάζει παραμυθένια.

 

Ημέρα 5η : Βρότσλαβ – (Άουσβιτς) – Κρακοβία

Αναχώρηση για το ιστορικό Άουσβιτς/Μπιρκεναου, από τα μεγαλύτερα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μουσειακό χώρο πια. Εκεί θα ξεναγηθούμε, κάνοντας ένα συγκινητικό, σοκαριστικό πέρασμα σε μια από τις πιο μαύρες σελίδες της Σύγχρονης Ιστορίας μας, στον τόπο μαρτυρίου 2 εκατ. ανθρώπων. Έντονη εμπειρία γροθιά στο στομάχι, της αγριότερης εξόντωσης που σκέφτηκε ποτέ άνθρωπος για άνθρωπο. Διδακτική επίσκεψη στο εξαιρετικά οργανωμένο μουσείο που λειτουργεί σαν μια σοβαρή προειδοποίηση να μην ξεχάσουμε την ιστορία για να μην είμαστε καταδικασμένοι να την ξαναζήσουμε. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για τη πανέμορφη Κρακοβία.

 

Ημέρα 6η : Κρακοβία (ξενάγηση & Αλατωρυχεία)

Η παλιά πόλη της, έχει πλούσια αναγεννησιακή αρχιτεκτονική, με πολλά μπαρόκ και γοτθικά δείγματα. Τα παλάτια, οι εκκλησίες και τα αρχοντικά της Κρακοβίας έχουν να επιδείξουν πλούτο χρωμάτων, αρχιτεκτονικών λεπτομερειών, βιτρώ, έργων ζωγραφικής, γλυπτών και επιπλώσεων. Στην πρωινή μας ξενάγηση θα επισκεφθούμε την εβραϊκή γειτονιά Κάζιμιερτς, με τις επτά συναγωγές, θα δούμε το εντυπωσιακό Βασιλικό Κάστρο στο λόφο του Βάβελ, τον Καθεδρικό Ναό με τους Βασιλικούς τάφους και την Καμπάνα, το Πανεπιστήμιο Γιαγκελονιάν και την μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης με την Εκκλησία Μαριάτσκι (Βασιλική της Παναγίας). Αφιερωμένη στην Παναγία, είναι ο ναός όπου ο -αγιοποιηθείς πλέον- Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ διετέλεσε επί μακρόν εφημέριος πριν γίνει επίσκοπος της πόλης και αργότερα καρδινάλιος. Από το καμπαναριό της επιβλητικής εκκλησίας, κάθε μία ώρα, ειδικά επιφορτισμένος για το σκοπό αυτό τρομπετίστας παίζει μια μελωδία που απλώνεται σε όλη την πλατεία. Το δε αναγεννησιακού ρυθμού κτίριο Σουκιένιτσε, στο κέντρο της πλατείας, το κέντρο του εμπορίου των υφασμάτων για αιώνες, θα κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Το μεσημέρι θα συνεχίσουμε με την εκδρομή  στα περίφημα αλατωρυχεία της Wieliczka, σε απόσταση μόλις 15 χλμ από το κέντρο της Κρακοβίας. Τα αλατωρυχεία έχουν ιστορία 700 ετών και εκτείνονται σε  περισσότερα από 300 χιλιόμετρα υπόγειων στοών. Μία στοά μάλιστα έχει διαμορφωθεί σε παρεκκλήσι προς τιμήν του Ευλογημένου Κίνγκα, προστάτη Αγίου των εργαζομένων σε ορυχεία. Η «αλατόγλυπτη» εκκλησία έχει σκαλιστεί, εξ ολοκλήρου, από τους ίδιους τους αλατωρύχους οι οποίοι έφτιαξαν ακόμη και τους πολυελαίους από κρυστάλλους αλατιού. Επιστροφή στην Κρακοβία όπου η ζωή συνεχίζεται με τους ρυθμούς της σύγχρονης πόλης που όμως μοιάζει σα να βγαίνει από παλιό καρτ πόσταλ. Το απόγευμα περιπλανηθείτε στα στενά δρομάκια της παλιάς πόλης, κάντε βόλτες, ανακατευθείτε με τους ντόπιους στα μαγαζιά της κεντρικής πλατείας και δοκιμάστε τοπικές γεύσεις.

 

Ημέρα 7η : Κρακοβία – Βαρσοβία  (ξενάγηση)

Αναχώρηση για τη πρωτεύουσα της χώρας. Η γνωριμία μας με την πόλη ξεκινά με το Πάρκο Lazienski. Σχεδιασμένος τον 17ο αιώνα, ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου της πόλης, έχει συνολική έκταση 760 στρέμματα και περιέχει ανθισμένους κήπους, μνημεία αφιερωμένα σε θεούς και καλλιτέχνες (ξεχωρίζει το μνημείο του Σοπέν, γύρω από το οποίο οργανώνονται μουσικές εκδηλώσεις), σιντριβάνια, λίμνες, αμφιθέατρα, μονοπάτια και γέφυρες. Συνεχίζουμε με την παλιά πόλη της Βαρσοβίας όπου θα δούμε την πλατεία της Αγοράς, το Βασιλικό Ανάκτορο, την πλατεία του Κάστρου Plac Zamkowy, από τα λίγα σημεία που σώθηκαν από τη ναζιστική λαίλαπα, το μνημειώδες Παλάτι Πολιτισμού και Επιστημών, δώρο του Στάλιν στη Βαρσοβία, καθώς επίσης και το Θέατρο Βιέλκι, που στεγάζει την Όπερα και το Μπαλέτο. Επόμενη στάση μας στο Εβραϊκό Γκέτο, με το μνημείο των Μαρτύρων της Ναζιστικής θηριωδίας και το νέο υπερσύγχρονο μουσείο Εβραϊκής Ιστορίας. Διατρέχοντας μια σειρά από μεγάλες λεωφόρους και περνώντας από το μετα-σταλινικό σύγχρονο κέντρο της πόλης, φτάνουμε στην πλατεία του Κάστρου. Πρόκειται για μια απολαυστική διαδρομή γνωστή ως «μίλι», που θα μας φέρει μπροστά στα πιο σπουδαία μνημεία και τα πλέον όμορφα κτίρια της Βαρσοβίας. Ξεχωρίζουν η Εκκλησία της Αγίας Άννας και του Τιμίου Σταυρού, ο Ναός των Καρμελιτών, το Προεδρικό Ανάκτορο, το Παλάτι Kazimierz, το ιστορικό και πολυτελέστατο ξενοδοχείο Μπρίστολ, η Εθνική Βιβλιοθήκη, το εντυπωσιακό κτίριο του Πανεπιστημίου και το Κάστρο της Βαρσοβίας, ενώ λίγο πιο πέρα θα προσεγγίσουμε το σπίτι της τιμημένης με Νόμπελ, Μαρίας Κοζλόφκα Κιουρί. Στο ελεύθερο απόγευμα που ακολουθεί, προτείνουμε έναν περίπατο στα πεζοδρομημένα τμήματα της παλιάς πόλης ή μια επίσκεψη στο υπερσύγχρονο εμπορικό κέντρο Centrum.

Περπατώντας κανείς στην όμορφη Παλιά Πόλη (Stare Impasto) θα δυσκολευτεί να πιστέψει ότι η πόλη είχε μετατραπεί σε ένα σωρό ερειπίων κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αποκαταστάθηκε με απολυτό σεβασμό στην Ιστορία μέσα από παλιές φωτογραφίες και αρχεία σύμφωνα με σχέδια του 18ου αιώνα, με την Παλιά Πόλη να μοιάζει τουλάχιστον 200 ετών ενώ στην πραγματικότητα μετρά μόλις μερικές δεκαετίες ζωής. Πριν από 75 χρόνια δεν υπήρχε καν στον χάρτη, γιατί ο αρχηγός των SS, Χάινριχ Χίμλερ, διέταξε τον Ιανουάριο του 1945 να εκτελεστούν όλοι οι κάτοικοι και να ισοπεδωθεί η πόλη. Σήμερα ανήκει στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομίας της UNESCO. Η πόλη σήμερα έχει μετατραπεί σε μια δυναμική πρωτεύουσα με καλλιτεχνικές ανησυχίες, εκθέσεις, φεστιβάλ κινηματογράφου, ατμοσφαιρικά καφέ και γοητευτικά μπιστρό. Σύγχρονο design από την μια ενώ από την άλλη, κτίρια με ρομαντικές προσόψεις και άρωμα παλιάς εποχής, μπαρόκ ναοί, παλιομοδίτικες άμαξες με άλογα.

 

Ημέρα 8η : Βαρσοβία – Αθήνα – Ηράκλειο

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την επιστροφή μας στην Ελλάδα.

 

 

 

 

ACCOMMODATION – DEP/ARR DATES

DATE CITY HOTEL
20 – 22/11 GDANSK 4* HOLIDAY INN
22 – 23/11 POZNAN 4* DE SILVA PREMIUM
23 – 24/11 WROCLAW 5* RADISSON BLU
24 – 26/11 KRAKOW 4* AC MARRIOTT

5* HOLIDAY INN

26 – 27/11 WARSAW 5* INTERCONTINENTAL
 

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

 

TIMH KATATOMO ΣΤΟ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ: 1150€

 

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ + 235€

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΑΘΗΝΑ-ΒΑΡΣΟΒΙΑ-ΑΘΗΝΑ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ
 • ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ & ΕΠΙΝΑΥΛΟΙ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
 • 2 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤO ΓΚΝΤΑΝΣΚ
 • 2 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΡΑΚΟΒΙΑ
 • 1 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΟΖΝΑΝ
 • 1 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΤΟ ΒΡΟΤΣΛΑΒ
 • 1 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΒΑΡΣΟΒΙΑ
 • ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
 • METAΦΟΡΕΣ & ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 • ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΝ
 • ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ Malbork Castle, Wieliczka Salt Mine, Auschwitz Museum
 • EIΣΟΔΟΙ Malbork Castle, Wieliczka Salt Mine, Auschwitz Museum (FOC)
 • ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
 • Φ.Π.Α

 

 

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΤΑΙ ΩΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ή ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ

Λεπτομέρειες

 • Αναχώρηση : 20 November, 2021
 • Επιστροφή : 27 November, 2021
 • Διάρκεια : 8 Μέρες, 7 Νύχτες
 • Τιμή : €1150
 • Τοποθεσία : Πολωνία

Χρειάζεστε Βοήθεια?

2810288413

info@vaitravel.gr

SHARE

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Χάνδακος 10 Ηράκλειο Κρήτης

+30 2810 – 288 514

info@vaitravel.gr

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Έκδοση αεροπορικών/ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, Ναυλώσεις αεροσκαφών, Γενικές εκδρομές, Φοιτητικές εκδρομές, Σχολικές εκδρομές, Εκδρομές συλλόγων & Θρησκευτικός τουρισμός.

Newsletter

Error occured while retrieving the facebook feed