Booking for : ΜΥΤΙΛΗΝΗ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πληροφορίες

ΜΥΤΙΛΗΝΗ

4ήμερη εκδρομή

26/09/2018 – 29/09/2018

1η  μέρα 26/09/18 :  ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου και αναχώρηση για Μυτιλήνη, με απευθείας πτήση. Άφιξη, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση Πρόγευμα και αναχώρηση για την γραφική κωμόπολη Αγιάσος με νησιώτικο χαρακτήρα χτισμένη αμφιθεατρικά στη ρίζα του βουνού Όλυμπος. Στην Αγιάσο βρίσκεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας όπου θα προσκυνήσουμε καθώς η παράδοση λέει ότι τρία προσκυνήματα στην Αγιάσο, ισοδυναμούν με ένα προσκύνημα στα Ιεροσόλυμα. Επιστροφη στο ξενοδοχειο τακτοποιηση.

 

2η  μέρα 27/09/18 : ΜΥΤΙΛΗΝΗ

 

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Θέρμη με τις λουτροπηγές της, όπου βρίσκεται το μοναστήρι του Αγ. Ραφαήλ. Προσκύνημα. Μετά αναχωρούμε για τον Μανταμάδο, όπου είναι η εκκλησία του Ταξιάρχη με την θαυματουργή εικόνα του Αγίου φτιαγμένη από αίμα και πηλό. Θα συνεχίσουμε από κει στο Μόλυβο. Θα ανεβούμε στο Βυζαντινό κάστρο στην κορυφή του Βράχου. Η θέα της πόλης και της θάλασσας είναι συγκλονιστική. Φαγητό στην Πέτρα. Επίσκεψη  της εκκλησίας της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας, με τα 114 σκαλιά. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας  τακτοποίηση στα δωμάτια (διαν/ση).

 

3η  μέρα 28/09/18 : ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Μονή Λοιμώνος σχετική παραμονή όπου θα επισκεφτούμε και το Μουσείο του Απολιθωμένου Δάσους που σχηματίστηκε πριν από ένα εκατομμύριο χρόνια και τώρα στην παραλία υπάρχουν τεμάχια απολιθωμένων δένδρων. Ένα υπαίθριο μουσείο της φύσης, ένα πραγματικό οικοσύστημα του δάσους που απολιθώθηκε επιτόπου, ένα από τα σπανιότερα φυσικά μνημεία του κόσμου, με εμφανείς τους αυξητικούς κύκλους, το φλοιό και τις ρίζες. Εντυπωσιάζει το πάχος των κορμών. Αξίζει να σημειωθεί ότι  το φαινόμενο της απολίθωσης συνέβη πριν 20 με 22 εκατομμύρια χρόνια. Στην συνέχεια  αναχώρηση  για την Σκάλα Καλονής όπου θα καταλήξουμε εκεί για γεύμα. Σχετική παραμονή και κατόπιν αναχώρηση για επιστροφή στην πόλη της Μυτιλήνης και στο ξενοδοχείο.

 

4η  μέρα 29/09/18 : ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Πρόγευμα και αναχώρηση  για να περιήγηση της πόλης και στο Βυζαντινό μουσείο. Συνεχίζουμε για  τον Μητροπολιτικό Ναό, όπου φυλάσσεται ολόσωμο το Λείψανο του Αγίου Θεοδώρου του Βυζαντίου ( 17 Φεβρουαρίου) προστάτη της πόλης. Ο ναός έχει κτιστεί περίπου το 1706 και είναι τρίκλιτη Βασιλική με εγγεγραμμένο τρούλο, ενώ το εξωτερικό του είναι στέγη κεραμοσκεπής σταυρόσχημος. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε με τα πόδια την παλιά και τη καινούργια αγορά της πόλης και θα μεταβούμε στον Ναό του Αγίου Θεράποντα,που είναι το στολίδι της πόλης. Αρχιτέκτων του Ναού ήταν ο διαπρεπής Μυτιληνιός Αργύρης Αδαλής μαθητής του Γερμανού Ερνέστου Τσίλλερ. Επίσης θα επισκεφτούμε τον Ιερό ναό των Ταξιαρχών στο Καγιάνι. 6.0 Χιλιόμετρα απο την Πρωτεύουσα της Λέσβου ΜΥΤΙΛΗΝΗ, προς το Αεροδρόμιο θα βρείτε τον “Βράχο” η “Καγιά” στα τούρκικα, εξ ου και ΚΑΓΙΑΝΙ το χωριό. Σήμερα ειναι ενας σύγχρονος οικισμός οι “ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ” . Έπειτα μεταφορά στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για το Ηράκλειο, με απευθείας πτήση. Άφιξη στο Ηράκλειο.

 

Τιμή Συμμετοχής:  350 € LESVION HOTEL ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΠΡΩΙΝΟ

                          

Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:

 

 • Τα αεροπορικά εισιτήρια Ηράκλειο – Μυτιλήνη – Ηράκλειο
 • Φόροι αεροδρομίων
 • 3 διανυκτερεύσεις σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό μπουφέ σε ξενοδοχείο 3*
 • 1 δειπνο την πρωτη νυκτα
 • Πούλμαν για τις  εκδρομές  σας όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Επίσημος Ξεναγός διπλωματούχος 3 ημέρες στη Μυτιλήνη για τις  εκδρομές
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης και ατομική ασφάλεια
 • Φ.Π.Α.

 

 

Σημείωση: Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και μπορεί να τροποποιηθεί.

Δεν περιλαμβανεται ο φορος  διανυκτερευσης

 

Λεπτομέρειες

 • Αναχώρηση : 26 September, 2018
 • Επιστροφή : 29 September, 2018
 • Διάρκεια : 4 Μέρες, 3 Νύχτες
 • Τιμή : €350
 • Τοποθεσία : Μυτιλήνη 811 00, Ελλάδα

Χρειάζεστε Βοήθεια?

Για ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ η οποιαδήποτε περαιτέρω ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ για το ταξίδι μη διστάσετε να μας καλέσετε η να μας στείλετε email!

+30 2810 – 288 514

info@vaitravel.gr

ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Χάνδακος 10 Ηράκλειο Κρήτης

+30 2810 – 288 514

info@vaitravel.gr

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Έκδοση αεροπορικών/ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, Ναυλώσεις αεροσκαφών, Γενικές εκδρομές, Φοιτητικές εκδρομές, Σχολικές εκδρομές, Εκδρομές συλλόγων & Θρησκευτικός τουρισμός.

Newsletter

Error occured while retrieving the facebook feed