Booking for : ΛΕΤΣΕ-ΡΩΜΗ-ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

ΛΕΤΣΕ-ΡΩΜΗ-ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Πληροφορίες

ΛΕΤΣΕ – ΡΩΜΗ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

7 ΗΜΕΡΗ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

26/09 – 02/10

1ηΜέρα : Ηράκλειο, Μπάρι, Λέτσε, Τάραντας, Λέτσε

Πτήση από Ηράκλειο με άφιξη το Μπάρι και κατόπιν ακολουθεί περιήγηση της «Φλωρεντίας του Νότου», όπως καλείται η πόλη του Λέτσε, χάρη στην πλούσια μπαρόκ αρχιτεκτονική της. Μεταξύ άλλων θα δούμε το Καθεδρικό του Λέτσε, αφιερωμένο στην Παναγία της Αναλήψεως. Θα θαυμάσουμε το ονομαστό «barroccoleccese», επηρεασμένο από την ισπανική τεχνοτροπία της τέχνης αυτής, που αναδεικνύεται θεαματικά από την τοπική ασβεστολιθική πέτρα «leccese», την κεντρική πλατεία με το Ρωμαϊκό αμφιθέατρο του 1ου αιώνα μ.Χ., την στήλη-τμήμα της αρχαίας Αππίας Οδού που από την Ρώμη κατέληγε μέχρι το Μπρίντιζι, όπου επάνω έχει τοποθετηθεί το άγαλμα του προστάτη της πόλης ΣάντΟρόνζο, την εκκλησιά Σάντα Κρότσε (Τιμίου Σταυρού) με την εκπληκτική πρόσοψη, το Θρόνο του Κυβερνήτη της πόλης, κατασκευασμένο από ασβεστόλιθο, απ’ όπου εκφώνιζε τους λόγους του, κ.α. Κατόπιν αναχώρηση για τον ΤΑΡΑΝΤΑ, αρχαία αποικία των Σπαρτιατών και η μοναδική τους στη «Μεγάλη Ελλάδα», όπου θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο και το πανέμορφο ιστορικό κέντρο της πόλεως και στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το βράδυ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2ηΜέρα: Λέτσε, Ελληνόφωνα χωριά Απούλιας, Οτράντο, Λέτσε

Πρωινό και αναχώρηση το πρωί από το ΛΕΤΣΕ για  τα Ελληνόφωνα χωριά της Απουλίας, το ΜΑΡΤΑΝΟ, το ΚΟΡΙΛΙΑΝΟ και το ΚΑΛΗΜΕΡΑ όπου θα ακούσουμε από τους κατοίκους να μιλάνε το Ελληνικό ιδίωμα με Ιταλικές επιρροές. Η συνέχεια θα μας βρει στο ΟΤΡΑΝΤΟ, αρχαία ελληνική πόλη με την ονομασία Υδρούς, όπου θα φτάσουμε μέχρι το ακρωτήρι, στο στενότερο τμήμα του καναλιού του, σημείο που οι θάλασσες της Αδριατικής και του Ιονίου συναντώνται. Κατόπιν θα θαυμάσουμε τον μεσαιωνικό Καθεδρικό Ναό με το εκπληκτικό μωσαϊκό που απεικονίζει το «δένδρο της ζωής», και συμβολίζει τον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος μπορεί να εξιλεωθεί από τις αμαρτίες του και να φτάσει στον παράδεισο. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και  διανυκτέρευση.

3ηΜέρα :  Λέτσε,  Νάπολη, Ρώμη

Πρωινό και αναχώρηση από το Λέτσε για την Ρώμη με ενδιάμεση στάση στη Νάπολη για τρεις ώρες. Φθάνοντας, θα περπατήσουμε στο ιστορικό της κέντρο και θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία της χώρας, το Εθνικό Αρχαιολογικό μουσείο, όπου θα θαυμάσουμε τις τοιχογραφίες και τα ψηφιδωτά της Πομπηίας. Μετά την περιήγηση στη Νάπολη, αναχώρηση για την Ρώμη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4ηΜέρα : Ξενάγηση στην Αιώνια πόλη

Ξενάγηση στην Ρώμη , με πρώτη μας επίσκεψη στις κατακόμβες του Αγίου Καλλίστου. Στη συνέχεια θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, την πλατεία που σχεδίασε ο Μπερνίνι, το μπαλκόνι από το οποίο ο Πάπας ευλογεί τους πιστούς, την πλατεία Βενετίας, το ΠαλάτσοΒιτοριάνο που είναι και ο άγνωστος στρατιώτης της Ιταλίας, το ΠαλάτσοΒενέτσια, το μπαλκόνι της Λετίτσια (μητέρας του Ναπολέοντα Βοναπάρτη), θα περάσουμε κάτω από το Καπιτώλιο, μέσα από τον δρόμο των Ρωμαϊκών αγορών, θα συνεχίσουμε με τον Ιππόδρομο, τον λόφο του Παλατίνου, τις θέρμες του αυτοκράτορα Καρακάλα, την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου και θα ολοκληρώσουμε την ξενάγησή μας με το Κολοσσαίο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5ηΜέρα: Εκδρομή στη Φλωρεντία

Πρωινή αναχώρηση για την ημερήσια εκδρομή μας σε μια από τις θρυλικότερες πόλεις της Ιταλίας, την Φλωρεντία (έξοδα ατομικά). Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης (Ντουόμο, Βαπτιστήριο, εκκλησία Σάντα Κρότσε, Πόντε Βέκιο, Πιάτσα ντε λα Σινιορία). Ελεύθερος χρόνος για βόλτες στην πόλη ή για ψώνια στη φημισμένη αγορά της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6ηΜέρα: Ρώμη, Μουσεία Βατικανού, Βασιλική Αγίου Πέτρου

Η σημερινή μέρα θα ξεκινήσει με επίσκεψη στα Μουσεία του Βατικανού, όπου θα δούμε τις αίθουσες των γλυπτών, των χαλιών, των παπύρων, των αυτοκρατόρων και θα καταλήξουμε στην διάσημη Καπέλα Σιστίνα, το παρεκκλήσιο του Αποστολικού Παλατίου, επίσημης κατοικίας του Πάπα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας του οποίου η οροφή ζωγραφίστηκε από τον Μιχαήλ-Άγγελο. Ακολουθεί επίσκεψη στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, όπου βρίσκεται η Βασιλική του Αγίου Πέτρου (η μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου). Θα ξεναγηθούμε στην εκκλησία και θα δούμε την θεσπέσια κατασκευή του Μιχαήλ Αγγέλου, την περίφημη Πιετά και τον μπρούτζινο τεράστιο άμβωνα του Μπερνίνι. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7ηΜέρα : Ρώμη, Πομπηία, Νάπολη Ηράκλειο

Πρωινό και αναχώρηση για τη Πομπηία. Η Πομπηία είναι ένας από τους σημαντικότερους υπαίθριους αρχαιολογικούς χώρους διεθνώς, o οποίος περιλαμβάνεται στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Θα ξεναγηθούμε στα ερείπια της πόλης που θάφτηκε κάτω από την πυρακτωμένη λάβα και τις στάχτες του Βεζούβιου το 79 μ.Χ. και θα θαυμάσουμε μια “ζωντανή” αρχαία πόλη. Έπειτα άφιξη στο αεροδρόμιο της Νάπολη και από εκεί αναχώρηση για Ηράκλειο .

 

ΤΙΜΗ  ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ   870 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά  εισιτήρια  ΗΡΑΚΛΕΙΟ- ΜΠΑΡΙ-ΝΑΠΟΛΗ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ με  τη   VOLOTEA
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
 • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάση προγράμματος με πολυτελές
 • Κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Έξι διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία  4*
 • Πρωινό   καθημερινά
 • Δείπνο  καθημερινά
 • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας
 • Ξεναγός
 • Μία  αποσκευή  20  κιλών και μία χειραποσκευή
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική έως 75 ετών
 • Φ.Π.Α

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι πόλεων  checkpoint
 • Είσοδοι σε Μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, Βατικανό, ακουστικά για την ξενάγηση
 • Του Αγίου Πέτρου
 • Φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία
 • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα

 

Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα η αναφέρεται ως προαιρετικό,προτεινόμενο κ.λ.π

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ.

 

Λεπτομέρειες

 • Αναχώρηση : 26 September, 2018
 • Επιστροφή : 02 October, 2018
 • Διάρκεια : 7 Μέρες, 6 Νύχτες
 • Τιμή : €870
 • Τοποθεσία : Ιταλία

Χρειάζεστε Βοήθεια?

Για ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ η οποιαδήποτε περαιτέρω ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ για το ταξίδι μη διστάσετε να μας καλέσετε η να μας στείλετε email!

+30 2810 – 288 514

info@vaitravel.gr

ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Χάνδακος 10 Ηράκλειο Κρήτης

+30 2810 – 288 514

info@vaitravel.gr

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Έκδοση αεροπορικών/ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, Ναυλώσεις αεροσκαφών, Γενικές εκδρομές, Φοιτητικές εκδρομές, Σχολικές εκδρομές, Εκδρομές συλλόγων & Θρησκευτικός τουρισμός.

Newsletter

Error occured while retrieving the facebook feed