Booking for : ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ-ΜΟΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ-ΝΑΥΠΛΙΟ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΛΕΒΗ-ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ

ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ-ΜΟΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ-ΝΑΥΠΛΙΟ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΛΕΒΗ-ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ

Πληροφορίες

ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ-ΜΟΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ-ΝΑΥΠΛΙΟ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΛΕΒΗ-ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ :04/04/19

1η μέραΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Συγκέντρωση στο  λιμάνι του Ηρακλείου, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και αναχώρηση για τον Πειραιά. Διανυκτέρευση στο πλοίο..

 

2η μέρα: ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ- ΜΟΝΗ ANAΣΤΑΣΕΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ-ΝΑΥΠΛΙΟ

Άφιξη στον Πειραιά και αναχώρηση με το πούλμαν για να πάμε σε ένα από τα παλαιότερα και ιστορικότερα μοναστήρια της Αττικής , τον Άγιο Εφραίμ, που χρονολογείται από τον 10ο αι. μ.Χ. και βρίσκεται στο Όρος Αμώμων της Νέας Μάκρης. Στα χρόνια της Τουρκοκρατίας έγιναν στο μοναστήρι βάρβαρες σφαγές και ένας από τους μάρτυρες ήταν ο Όσιος Εφραίμ (1426 μ.Χ.). Στην Ι.Μ. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου φυλάσσεται το Ιερό Λείψανο του Αγίου Οσιομάρτυρα Εφραίμ το οποίο βρέθηκε θαυματουργικά το 1950. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τα Σπάτα όπου θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Αναστάσεως Χριστού όπου σύμφωνα με την μαρτυρία της Ελένης Δανιηλίδου το 1930 παρουσιάσθηκε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός μπροστά της, ο Οποίος της έδωσε την εντολή για την ανέγερση του Ιερού Ναού Του. Σχετική παραμονή και αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε για το Ναύπλιο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: ΝΑΥΠΛΙΟ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΛΕΒΗ-AΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ-ΝΑΥΠΛΙΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για προσκύνημα στο μοναστήρι της Παναγίας Μαλεβής, όπου βρίσκεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. Συνεχίζουμε για την ιστορική πόλη της Τριπολιτσάς , όπως ονομαζόταν παλιότερα. Γνωριμία με την πόλη και επίσκεψη  στη Βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Βασιλείου, που είναι και μητροπολιτικός  ναός. Επόμενος  σταθμός μας η Αγία Θεοδώρα στα Βάστα Αρκαδίας. Εδώ θα μας συναρπάσει το θαύμα που θα αντικρίσομε 17 δεντρί να στέκονται πάνω στη στέγη , χωρίς να φαίνονται πουθενά ρίζες.. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: ΝΑΥΠΛΙΟ  – ΠΑΛΑΜΗΔΙ-ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ– ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για περιήγηση της πόλης, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το Παλαμήδι, ξακουστό κάστρο που στεφανώνει την  πόλη του Ναυπλίου, την Ακροναυπλία , χτισμένη στα πόδια του Παλαμηδιού. Σχετική παραμονή και συνεχίζουμε για την Επίδαυρο. Εκεί θα δούμε το Αρχαίο Θέατρο που βρίσκεται σε  πλαγιά  του  Κυνόρτιου όρους, μέσα στο λατρευτό χώρο που χτίστηκε σύμφωνα με τον  Παυσανία  τον  4ο  αιώνα  π.χ. από  τον  αρχιτέκτονα  και  γλύπτη  από  το  Άργος  Πολύκλειτο τον Νεότερο. Μέσα σε πευκοφυτεμένη πεδιάδα  μπροστά  στο  αρχαίο  Θέατρο  θα  δούμε τα ερείπια του  σημαντικότερου  ιερού  του  Ασκληπιού, του  θεού  της  υγείας. Στο γύρω  αρχαιολογικό  χώρο θα  δούμε  το ναό  του  Απόλλωνα  Μαλεάτη  4ου  π.χ. αιώνα , ακριβώς  πίσω  από  το  θέατρο. Το  γυμνάσιο θυμίζει την παλαίστρα της Ολυμπίας με την  μεγάλη  εσωτερική  αυλή και το περιστύλιο, ενώ λίγο πιο πέρα θα δείτε τα ερείπια της στοάς  Κότυος  και  μικρής  παλαίστρας.  Μετά την παλαίστρα θα δούμε τα  υπολείμματα του  κρηπιδώματος  του  ναού  της  Θέμιδας  και  τα  θεμέλια του ναού της ‘Άρτεμης, το  άβατο και  τη  θόλο. Το απόγευμα αναχώρηση για Πειραιά με ενδιάμεσες στάσεις Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και αναχώρηση για το Ηράκλειο. Διανυκτέρευση εν πλώ.

 

5η μέρα: ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Νωρίς το πρωί άφιξη στο λιμάνι του Ηρακλείου με τις καλύτερες εντυπώσεις από την εκδρομή μας.

ΤΙΜΗ ΚΑΤ ΑΤΟΜΟ ΣΤΟ ΔΙΚΛΙΝΟ:  245€

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Πειραιά, σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με τουαλέτα και ντους ( ΑΒ4 ) των Μινωικών Γραμμών
 • 2 διανυκτερεύσεις σε 2κλινα δωμάτια σε κεντρικό ξενοδοχείο 3* στο Ναύπλιο.
 • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο.
 • Πούλμαν κλιματιζόμενο για τις εκδρομές και τις μεταφορές σας.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Συνοδός του γραφείου μας
 • Ξεναγός στην Επίδαυρο.
 • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΑΣ.

 

Λεπτομέρειες

 • Αναχώρηση : 04 April, 2019
 • Επιστροφή : 10 April, 2019
 • Διάρκεια : 4 Μέρες, 3 Νύχτες
 • Τιμή : €245
 • Τοποθεσία : Ναύπλιο, Ελλάδα

Χρειάζεστε Βοήθεια?

Για ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ η οποιαδήποτε περαιτέρω ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ για το ταξίδι μη διστάσετε να μας καλέσετε η να μας στείλετε email!

2810288413

info@vaitravel.gr

ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Χάνδακος 10 Ηράκλειο Κρήτης

+30 2810 – 288 514

info@vaitravel.gr

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Έκδοση αεροπορικών/ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, Ναυλώσεις αεροσκαφών, Γενικές εκδρομές, Φοιτητικές εκδρομές, Σχολικές εκδρομές, Εκδρομές συλλόγων & Θρησκευτικός τουρισμός.

Newsletter