ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Tweet

Ημερομηνίες: 28/04/2018 έως 01/05/2016 (728 μέρες)
Τιμή από: 329€
Περιοχή: Ευρώπη
Είδος: Ανάπαυση - Απόδραση, Μεγαλουπόλεις
Αναχώρηση από Ηράκλειο

Περιγραφή

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

4 ημέρες 28/04 -  01/05

***ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ME AEGEAN***

 

1η ημέρα: ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Κωνσταντινούπολη. Άφιξη και συνάντηση με τον αρχηγό σας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο σας, δώρο το Early check-in. Η ξενάγηση θα ξεκινήσει από τα τείχη του Θεοδοσίου (Istanbul Surlari) και το Επταπύργιο και θα μεταφερθούμε στο Μπαλουκλί (Balikli church). Αφού δούμε την περίφημη αυτή εκκλησία και θαυμάσουμε τα ψάρια της Ζωοδόχου Πηγής, συνεχίζουμε για την Παναγία των Βλαχερνών, (Blaherna church) η οποία μνημονεύεται συχνά στα συναξάρια, εκεί όπου κατά τα χρόνια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας εκκλησιάζονταν ο βασιλιάς και οι αυλικοί. Στην εκκλησία αυτή εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος. Συνεχίζουμε με την περίφημη Μονή της Χώρας (Kariye Museum) με τα περίφημα Βυζαντινά ψηφιδωτά. Τέλος θα μεταφερθούμε στην Αρχιεπισκοπή της Κωνσταντινουπόλεως, το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, το οποίο βρίσκεται στην πλατεία Ταξίμ, που σφύζει από ζωή, αποτελεί συνοικία του Πέραν και παλαιότερα κατοικούνταν από Έλληνες και Αρμένιους. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Μπορείτε να περπατήσετε στον πολυσύχναστο πεζόδρομο του Πέραν που βρίσκεται δίπλα στο ξενοδοχείο σας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ –ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΒΟΣΠΟΡΟ

Πρωινό και ξεκινάμε να γνωρίσουμε την ιστορική αυτή πόλη. Η περιήγηση μας αρχίζει με το Αρχιτεκτονικό επίτευγμα, την εκκλησία-θρύλο, τη μεγαλόπρεπη Αγία Σοφία που στέκει επιβλητική δίνοντας μας μοναδικές συγκινήσεις καθώς αρχίζουμε μαζί της τη σημερινή μας ξενάγηση. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το τζαμί του σουλτάνου Αχμέτ, το ξακουστό «Μπλε Τζαμί» (Soultanahmet Sarayi) από το χρώμα που κυριαρχεί στη λαμπερή μωσαϊκή διακόσμηση. Ακριβώς μπροστά στην πλατεία του Σουλτάν Αχμέντ διακρίνονται τα απομεινάρια του Ιπποδρόμου (Ippodrom) με τον Χάλκινο Τρίποδα των Δελφών, τη στήλη του Κων/νου Πορφυρογέννητου και τον Οβελίσκο του Θεοδοσίου που μαρτυρούν το ένδοξο παρελθόν της Πόλης. Συνεχίζουμε με το παλάτι των Σουλτάνων, Τοπ Καπί (Top kapi Saray), σημερινό μουσείο, το οποίο θα επισκεφθούμε για να θαυμάσουμε τους πολύτιμους θησαυρούς που φιλοξενεί αλλά και να απολαύσουμε τη μοναδική θέα προς το Βόσπορο. Συνεχίζουμε τη σημερινή μας περιήγηση με το Παλάτι Γερμπατάν ή αλλιώς Βασιλική Στέρνα του Ιουστινιανού (Sarnic) με τους 336 κίονες Κορινθιακού και Δωρικού ρυθμού. Η ατμόσφαιρα θα σας αφήσει άφωνους. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε και τις μέδουσες που σύμφωνα με τη μυθολογία προστάτευαν σημαντικά μέρη, μετατρέποντας όσους τις κοίταζαν σε πέτρα. Για τον λόγο αυτό έχουν τοποθετηθεί στην στέρνα. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεση σας και ακολουθεί (προαιρετικά) κρουαζιέρα στα Στενά του Βοσπόρου, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την Κρεμαστή γέφυρα και να περάσουμε στο Ασιατικό τμήμα της Κων/πολης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ

Πρωινό και αναχώρηση για μια εκδρομή / κρουαζιέρα με πλοίο της γραμμής για να γνωρίσουμε από κοντά τα πανέμορφα, ξακουστά Πριγκηπόνησα, τη Χάλκη και την Πρίγκηπο, καταπράσινες κηλίδες που στολίζουν τα νερά του κόλπου. Λίγα λεπτά αφού ξεκινήσει το πλοίο, στ’ αριστερά μας θα συναντήσουμε το πανέμορφο κτίριο του σταθμού, το οποίο όλοι έχουμε δει στην «Πολίτικη Κουζίνα». Μην παραλείψετε να το βγάλετε μια φωτογραφία! Πρώτη μας στάση, η Χάλκη (Heybeli Ada) όπου θα επισκεφθούμε την πολυσυζητημένη Θεολογική Σχολή. Με προσωπικά έξοδα, θα νοικιάσουμε άμαξες για να μεταφερθούμε στον λόφο που βρίσκεται η Σχολή. Καθίστε στα θρανία, νιώστε πάλι μαθητές και ακούστε την ιστορία αυτής της σχολής. Μετά τη Χάλκη, θα επιβιβαστούμε πάλι στο πλοίο για να δούμε και το άλλο μεγάλο νησί, την Πρίγκηπο (Buyukada). Αφού γευματίσουμε και κάνουμε βόλτα στην πλατεία, θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο πολύβουο Σκεπαστό Παζάρι με τα 5.000 μαγαζάκια, το γραφικό «Kapali Carsi». Εκεί θα βρείτε ότι μπορεί να βάλει ο νους σας και θα γνωρίσετε μια άλλη χαρακτηριστική όψη της πόλης. Αργά το απόγευμα μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Μπορείτε να κάνετε έναν περίπατο στον πασίγνωστο πεζόδρομο που οδηγεί προς το Πέραν και τον πύργο του Γαλατά, τη διάσημη οδό Ιστικλάλ. Το βράδυ μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τοπικές σπεσιαλιτέ αλλά και να διασκεδάσετε σε κάποιο από τα κέντρα με χορό της κοιλιάς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό και αναχωρούμε για το Παλάτι του Ντολμά Μπαχτσέ, (Dolmabahce Saray) τόπος προσκυνήματος για τους φανατικούς κεμαλιστές μιας και ο Κεμάλ Ατατούρκ, άφησε εδώ την τελευταία του πνοή το 1938. Εδώ θα θαυμάσετε τον μεγαλύτερο πολυέλαιο στον κόσμο, τα αμύθητης αξίας χαλιά και τους πίνακες, τα μοναδικά αντικείμενα που κοσμούν τις αίθουσες και φυσικά θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε όλες τις αίθουσες του παλατιού. Στο σύνολο 23, μοιρασμένες σε δύο ορόφους, οι οποίοι χωρίζουν από μια καταπληκτική σκάλα. Μην παραλείψετε να βγάλετε φωτογραφίες στους εξωτερικούς χώρους του παλατιού και συγκεκριμένα στην έξοδο προς τον Βόσπορο. Χρόνος ελεύθερος ως την ώρα που θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για τη πτήση της επιστροφής μας.

Περιλαμβάνονται:

ü    Αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής

ü    Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.

ü    Διαμονή σε ξενοδοχείο επιλογής σας.

ü    Πρωινό καθημερινά στα ξενοδοχεία (3)

ü    Εισιτήρια πλοιαρίου για τα Πριγκηπόνησα

ü    Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα.

ü    Έμπειρος Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας.

ü    Ασφάλεια αστικής ευθύνης. Ταξιδιωτικά έντυπα. Φ.Π.Α.

ü    Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καύσιμων

ü    Η κρουαζιέρα στον Βόσπορο

Δεν περιλαμβάνονται:

û    Κόστος μεταφοράς με αμαξάκια στην Χάλκη και στην Πρίγκιπο.

û    Ποτά, αναψυκτικά, γεύματα, φιλοδωρήματα και αχθοφορικά.

û    Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς – αρχαιολογικούς χώρους, θεματικά πάρκα και γενικά όπου απαιτείται.

û    Δημοτικοί φόροι στο ξενοδοχείο όπου απαιτείται.

û    Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.