Πράγα - Δρέσδη - Βερολίνο

Tweet

Ημερομηνίες: 23/12/2017 έως 27/12/2017 (5 μέρες)
Τιμή από: 489€
Περιοχή: Ευρώπη
Είδος: Ανάπαυση - Απόδραση, Μεγαλουπόλεις, Χριστούγεννα
Αναχώρηση από Ηράκλειο

Περιγραφή

Πράγα  - Δρέσδη - Βερολίνο

5   Ημέρες

23-27/12/2017

 Πτήσεις με ELLINAIR:

23/12 ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ               

23/12 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΠΡΑΓΑ        

27/12 ΠΡΑΓΑ –ΘΕΣ/ΝΙΚΗ           

27/12* (προς 28/12) ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ

* Περιλαμβάνει 8kg χειραποσκευή και βαλίτσα 20 kg ανά άτομο.

ΤΙΜΗ ΠΑΙΔΙΟΥ 329 €

Κριτήρια βασικής τιμής

Περιλαμβάνονται :

Έξτρα χρεώσεις

Δεν περιλαμβάνονται :

Πρόγραμμα Ημέρας

Ημέρα 1 - 1η ημέρα: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΑΓΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Πράγα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

Ημέρα 2 - 2η ημέρα: ΠΡΑΓΑ

Πρωινό και κατευθυνόμαστε προς την παλιά πόλη της Πράγας. Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Νικολάου, την πέτρινη Γέφυρα τουΚαρόλου, σύμβολο της πόλης, το Αστρονομικό Ρολόι του 15ου αιώνα, το Δημαρχείο, την πλατεία της παλιάς πόλης. Ακολουθεί η ξενάγηση στο Κάστρο Χράντσανυ με το γνωστό Ναό του Αγ. Βίτου και τη γειτονιά των Αλχημιστών, το Μουσείο του Λορέτο και στη συνέχεια θα δούμε την Οδό των Αλχημιστών με το σπίτι που κατοίκησε ο Franz Kafka, το μοναστήρι του Σράχοβ και τη βασιλική του Αγ. Γεωργίου.

Ημέρα 3 - 3η ημέρα: ΠΡΑΓΑ - ΔΡΕΣΔΗ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ (341 χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση για την ιστορική πρωτεύουσα της Σαξονίας, τη Δρέσδη, την αποκαλούμενη και «Φλωρεντία», λόγω της αναγεννησιακής της αύρας, του πολιτισμού και των μνημείων της, χτισμένη στις όχθες του Έλβα. Καταστράφηκε ολοσχερώς από τους βομβαρδισμούς του Β’ παγκοσμίου πολέμου και τα τελευταία χρόνια επιστρέφει στην παλιά της μορφή, χάρη στο ενδιαφέρον των κατοίκων της που επιθυμούν να διατηρήσουν την πόλη όπως ήταν στο μεσαίωνα. Στη συνέχεια συνεχίζουμε για το Βερολίνο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 4 - 4η ημέρα: ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Πρωινό και θα γνωρίσουμε με την πόλη μέσα από την αρμονική συνύπαρξη της ιστορικής και της μοντέρνας αρχιτεκτονικής. Από την πύλη του Βρανδεμβούργου έως τη λεωφόρο Καρλ Μαρξ εναλλάσσονται τα μνημεία της βασιλικής εποχής με τα κτίρια του σοσιαλιστικού ρεαλισμού από το κομμουνιστικό παρελθόν της πόλης, ενώ κοντά στο πέρασμα του Τσεκ πόιντ Τσάρλυ τα απομεινάρια του τείχους σας μεταφέρουν στα γεγονότα του ψυχρού πολέμου. Διασχίζοντας την επιβλητική λεωφόρο της 17ης Ιουνίου θα δούμε το κεντρικό πάρκο της πόλης, το Τιεργκάρτεν. Στη βόρεια πλευρά του εδρεύει από το 2000 το σημερινό κυβερνητικό τετράγωνο της Γερμανικής Ομοσπονδίας με το ιστορικό Ράιχστακ. Στη νότια πλευρά του πάρκου είναι θαμμένο το ναζιστικό κεφάλαιο της ιστορίας του Βερολίνου, κοντά στην υπερσύγχρονη πλατεία Ποτσντάμερ και τη Φιλαρμονική, περιοχή που αξίζει να επισκεφθείτε στον ελεύθερο χρόνο σας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 5 - 5η ημέρα: ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΠΡΑΓΑ (340 χλμ.) - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Αναχώρηση για την Πράγα. Άφιξη και ελεύθεροι στην πλούσια αγορά της πόλης. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Πράγας για την πτήση της επιστροφής.