ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Tweet

Ημερομηνίες: 17/04/2014 έως 22/04/2014 (6 μέρες)
Τιμή από: 290€
Περιοχή: Ελλάδα
Είδος: Ανάπαυση - Απόδραση
Αναχώρηση από Ηράκλειο

Περιγραφή

ΠΑΣΧΑ

Κριτήρια βασικής τιμής

Περιλαμβάνονται:
Πρόγραμμα Ημέρας

Ημέρα 1 - Μ. ΠΕΜΠΤΗ 17/04/14 : ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου. Επιβίβαση  στο  πλοίο  και  αναχώρηση για Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.
Ημέρα 2 - Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/04/14 : ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
Άφιξη νωρίς το πρωί στον Πειραιά. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την καρδιά της Ρούμελης, την Ευρυτανία (πρωτεύουσα το Καρπενήσι). Στάση για καφέ στα Καμμένα Βούρλα και φαγητό το μεσημέρι στο Χάνι Πανέτσου στους Πρόποδες του Τυμφρηστού. Αργά το μεσημέρι άφιξη στο Καρπενήσι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση και το απόγευμα  περπάτημα στην  πόλη  του  Καρπενησίου. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την θεία λειτουργία του Επιταφίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
Ημέρα 3 - Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ 19/04/14 : ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Μοναστήρι της Παναγίας της Προυσού (33 χιλιόμετρα). Διαδρομή υπέροχη. Θα  επισκεφτούμε   τα παραδοσιακά χωριά. ΚΟΡΙΣΚΑΔΕΣ, από τα πιο όμορφα χωριά της περιοχής. Εδώ έγινε η πρώτη Εθνοσυνέλευση της κυβέρνησης του βουνού. ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ, παραδοσιακό χωριό που το 1962 έπαθε κατολίσθηση και εξαφανίστηκε το μισό χωριό. ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ, μεγάλο παραδοσιακό χωριό με πολλά όμορφα, γραφικά δρομάκια και υπέροχα κτίρια. Συνεχίζοντας περνάμε δίπλα από τα χωριά ΓΟΡΓΙΑΝΑΔΕΣ, ΒΟΥΤΥΡΟ, όπου βρίσκεται  η μεγαλύτερη εκκλησία του χωριού (Βυζαντινόρυθμη), σε μια τοποθεσία αποθέωσης του πρασίνου, ΝΟΣΤΙΜΟ, με αληθινά κρύο νόστιμο νερό, το πιο αγαπημένο χωριό του Αλί Πασά. Κατάληξη ΠΡΟΥΣΟΣ, με το ξακουστό μοναστήρι, αποτελεί τόπο προσκυνήματος πιστών απ’ όλη την Ελλάδα. Εδώ βρίσκεται η εικόνα που μετέφερε το 829 μ.Χ. κάποιος ονομαζόμενος Διόνυσος από την Προύσα της Μικράς Ασίας για να την γλιτώσει από την καταστροφή λόγω των εικονομαχιών. Ο Διόνυσος στη μεταφορά έχασε την εικόνα και λέγεται ότι μόνη της η Παναγία πήγε στη σπηλιά όπου και βρίσκεται το Μοναστήρι. Κατά τη διαδρομή έκανε τα  πατήματα τα οποία συναντούμε πάνω στα βράχια. Την εικόνα τη ζωγράφισε ο Ευαγγελιστής Λουκάς στην Πάτμο. Επιστρέφοντας φαγητό το μεσημέρι στο χωριό Γαύρος δίπλα στον ποταμό Καρπενησιώτη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. Τη νύχτα μεταφορά στην εκκλησιά για την Ανάσταση, επιστροφή στο ξενοδοχείο για το αναστάσιμο δείπνο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4 - ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 20/04/14 : ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
Ξεκινάμε να δούμε ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ευρυτανίας την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΦΡΑΓΚΙΣΚΑ στη διαδρομή συναντούμε το χωριό ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ με πανέμορφη θέα. Από εκεί ξεκινάει ο ποταμός Μέγδοβας, όπου το χειμώνα λειτουργούν καταστήματα για τις δραστηριότητες «κανό». ΠΑΠΑΡΟΥΣΙ, στο χωριό αυτό ευδοκιμούν ελιές και έλατα μαζί. ΜΑΡΑΘΙΑΣ. ΚΑΤΩ ΜΑΡΑΘΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΑ ΜΑΡΑΘΙΑΣ. Πολλά τοπικά προϊόντα, καρύδια, φασόλια, τυρί φέτα, βούτυρα κ.λ.π. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑ, πολλές φυσικές ομορφιές. Εκεί βρίσκεται η ιερά μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρα με ενδιαφέρουσες βυζαντινές τοιχογραφίες. ΔΥΤΙΚΗ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑ, το πιο ζωντανό χωριό του Νομού. Εκεί υπάρχει η τεχνητή λίμνη κρεμαστών και το μοναστήρι της Τατάρνας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για να απολαύσουμε την γιορτινή μέρα με το Πασχαλινό γεύμα. Διανυκτέρευση.
Ημέρα 5 - ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 21/04/14 : ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΔΕΛΦΟΙ – ΑΡΑΧΩΒΑ - ΠΕΙΡΑΙΑ
Μετά  το  πρωινό  αναχώρηση  για  τον Αρχαιολογικό Χώρο των Δελφών και την Αράχοβα. Στάση  για  καφέ  και  για αγορές  των  παραδοσιακών  προϊόντων. Αναχωρούμε  για  το  λιμάνι  του  Πειραιά. Επιβίβαση  στο  πλοίο και  αναχώρηση  για  Ηράκλειο.
Ημέρα 6 - ΤΡΙΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 22/04/14 : ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Νωρίς το πρωί άφιξη στο Ηράκλειο.