Πράγα ‘’ Μεσαιωνικό Παραμύθι’’

Tweet

Ημερομηνίες: 23/12/2017 έως 27/12/2017 (5 μέρες)
Τιμή από: 325€
Περιοχή: Ευρώπη
Είδος: Ανάπαυση - Απόδραση, Μεγαλουπόλεις, Χριστούγεννα
Αναχώρηση από Ηράκλειο

Περιγραφή

Πράγα  ‘’ Μεσαιωνικό Παραμύθι’’
Κάρλοβυ Βάρυ- Κάστρο Χρατσάνι – Δρέσδη
5   Ημέρες

23-27/12/2017

Πτήσεις με ELLINAIR:

23/12 ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ               

23/12 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΠΡΑΓΑ        

27/12 ΠΡΑΓΑ –ΘΕΣ/ΝΙΚΗ           

27/12* (προς 28/12) ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ

* Περιλαμβάνει 8kg χειραποσκευή και βαλίτσα 20 kg ανά άτομο.

ΑΠΟ 325€  ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

ΑΠΟ 375€  ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΤΙΜΗ ΠΑΙΔΙΟΥ 210 €

Κριτήρια βασικής τιμής

Περιλαμβάνονται :

Έξτρα χρεώσεις

Δεν περιλαμβάνονται :

Πρόγραμμα Ημέρας

Ημέρα 1 - 1η ημέρα: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΑΓΑ (Stare Mesto/ Nove Mesto)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Πράγα μέσω Θεσσαλονίκης. Άφιξη και ξεκινάμε να γνωρίσουμε τη παλιά πόλη της Πράγας. Θα δούμε την πλατεία της παλιάς πόλης, το μεσαιωνικό Δημαρχείο με το αστρονομικό ρολόι, το ναό της Παναγίας Τυν, την Εβραϊκή συνοικία, το γοτθικό Πύργο της πυρίτιδας, το Πανεπιστήμιο του Καρόλου, το Θέατρο Νόστιτς, την πλατεία Βενσεσλάβ, την Εθνική βιβλιοθήκη, το Μέγαρο φιλαρμονικής και θα περπατήσουμε στην πέτρινη γέφυρα του Καρόλου, στολισμένη με 30 αγάλματα των αγίων. Ελεύθερο απόγευμα. Για το βράδυ συνιστούμε κάποιο από τα φημισμένα τζαζ κλαμπ με ζωντανή μουσική ή χαλάρωση με μια από τις εξαιρετικές τσεχικές μπύρες.

Ημέρα 2 - 2η ημέρα: ΠΡΑΓΑ - ΚΑΣΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΜΟΛΔΑΒΑ - ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΡΑΓΑΣ

Πρωινό και θα επισκεφθούμε την Καστρούπολη και το Κάστρο. Θα δούμε το μοναστήρι Στραχόβ, το παλάτι Τσέρνιν, το Λορέτο, το παλάτι Σβαρτσενβέργκ, την Αρχιεπισκοπή, το Προεδρικό μέγαρο, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου, το ναό του Αγίου Νικολάου. Στο τέλος, θα επιβιβαστούμε από την όχθη της «Μικρής πλευράς» σε καραβάκι για μια 2ωρη κρουαζιέρα με γεύμα (προαιρετικά). Το απόγευμα θα απολαύσουμε μια πεζή βόλτα στο κέντρο της πόλης, ξεκινώντας με ένα ποτήρι ζεστού κρασιού στη χριστουγεννιάτικα στολισμένη πλατεία της παλιάς πόλης. Θα επισκεφθούμε τη γραφική πλατεία ψαραγοράς, το μουσείο σοκολάτας, την πλατεία φρουταγοράς, το Θέατρο Σταβόβσκε και τη γοτθική έδρα του πανεπιστημίου του Καρόλου. Συνεχίζουμε προς την μπυραρία «The Pub» με την καλύτερη μπύρα της Τσεχίας, την Pilsner Urquell. Θα καταλήξουμε στην πλέον κλασική καφετέρια της Πράγας «Louvre» με πλούσιο μενού τοπικής και διεθνής κουζίνας. Για το βράδυ προτείνουμε μια παράσταση του ξακουστού Μαύρου Θεάτρου.

Ημέρα 3 - 3η ημέρα: ΠΡΑΓΑ - ΔΡΕΣΔΗ (150 + 150 χλμ.) (προαιρετική εκδρομή)

Για σήμερα προτείνουμε προαιρετική εκδρομή στην ιστορική πρωτεύουσα της Σαξονίας, την αποκαλούμενη και «Φλωρεντία», χτισμένη στις όχθες του Έλβα. Καταστράφηκε ολοσχερώς από τους βομβαρδισμούς του Β’ Παγκόσμιου πόλεμου και τα τελευταία χρόνια επιστρέφει στην παλιά της μορφή, χάρη στο ενδιαφέρον των κατοίκων της που επιθυμούν να διατηρήσουν την πόλη όπως ήταν στο μεσαίωνα. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 4 - 4η ημέρα: ΠΡΑΓΑ - ΚΑΡΛΟΒΙ ΒΑΡΙ (130 + 130 χλμ.)

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για ολοήμερη εκδρομή στη λουτρόπολη του Καρόλου, το Κάρλοβι Βάρι. Κτισμένο κατά μήκος του ποταμού Τέπλα, αποτέλεσε αγαπημένο προορισμό προσωπικοτήτων όπως ο Μέγας Πέτρος, η Μαρία Θηρεσία, ο Γκαίτε, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ. Ελεύθερος χρόνος για ψώνια και επιστροφή στην Πράγα.

Ημέρα 5 - 5η ημέρα: ΠΡΑΓΑ (Ελεύθερη ημέρα) - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος στην αγορά της πόλης για βόλτες και αγορές. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Πράγας και πτήση επιστροφής.