Βουδαπέστη - Βιέννη

Tweet

Ημερομηνίες: 24/12/2017 έως 28/12/2017 (5 μέρες)
Τιμή από: 449€
Περιοχή: Ευρώπη
Είδος: Ανάπαυση - Απόδραση, Μεγαλουπόλεις, Χριστούγεννα
Αναχώρηση από Ηράκλειο

Περιγραφή

Βουδαπέστη - Βιέννη  
5 ημέρες  αεροπορικώς

ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ, ΛΟΥΤΡΑ ΣΕΤΣΕΝΙ, ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ, ΜΠΑΝΤΕΝ, ΜΑΓΙΕΡΛΙΝΓΚ

24-28/12/2017

Από Ηράκλειο

Πτήσεις με ELLINAIR:

24/12 ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ    

24/12 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

28/12 ΜΠΡΑΤΣΙΛΑΒΑ –ΘΕΣ/ΝΙΚΗ              

28/12* (προς 29/12) ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ         

* Περιλαμβάνει 8kg χειραποσκευή και βαλίτσα 20 kg ανά άτομο.                

 TIMH ΠΑΙΔΙΟΥ 289 €

Κριτήρια βασικής τιμής

Περιλαμβάνονται :

Έξτρα χρεώσεις

Δεν περιλαμβάνονται :

Πρόγραμμα Ημέρας

Ημέρα 1 - 1η ημέρα: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Βουδαπέστη. Άφιξη και ξεκινάμε να γνωρίσουμε την αυτοκρατορική Βουδαπέστη, την πόλη που χωρίζει ο Δούναβης στη Βούδα και την Πέστη. Θα δούμε την πλατεία των Ηρώων, το κάστρο Βαινταχουνιάντ, το επιβλητικό κτίριο του Κοινοβουλίου, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, την Όπερα, τον ιστορικό ναό του Αγ.Ματία, τον πύργο των Ψαράδων. Στη συνέχεια μετάβαση στον λόφο Γκέλλερτ, απ΄όπου θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα της Βούδας και της Πέστης με τον Δούναβη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ προτείνουμε κρουαζιέρα στον Δούναβη για να δείτε φωταγωγημένη την πόλη.

Ημέρα 2 - 2η ημέρα: HOUSE OF TERROR - ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ - ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟ - ΛΟΥΤΡΑ ΣΕΤΣΕΝΙ

Πρωινό και θα επισκεφθούμε το μουσείο τρόμου (House of Terror). Tο «Σπίτι του Τρόμου» είναι ένα μουσείο αφιερωμένο «στα θύματα του τρόμου», στους άνδρες και στις γυναίκες που βασανίστηκαν «κατά τη διάρκεια της ναζιστικής και της κομμουνιστικής δικτατορίας». Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον ζωολογικό κήπο, έναν από τους παλιότερους του κόσμου. Ακριβώς απέναντι από τον ζωολογικό κήπο είναι στημένο το υπαίθριο παγοδρόμιο της Βουδαπέστης, όπως επίσης και τα περίφημα Λουτρά Σέτσενι, τα μεγαλύτερα και πιο δημοφιλή ιαματικά λουτρά στη Βουδαπέστη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ προτείνουμε διασκέδαση στα περίφημα Τσιγγάνικα Βιολιά της Ουγγαρίας.

Ημέρα 3 - 3η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ (50 χλμ.) - ΒΙΕΝΝΗ (232 χλμ.)

Πρωινό και σήμερα θα γνωρίσουμε τα πανέμορφα χωριά κατά μήκος του Δούναβη. Πρώτος μας σταθμός η παλιά πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, το Εστεργκομ. Επίσκεψη στην εκκλησία του Αγ. Στεφάνου και στον εκκλησιαστικό θησαυρό των Ούγγρων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Άγιο Ανδρέα με την απαράμιλλη μεσαιωνική ατμόσφαιρα. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για Βιέννη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. 

Ημέρα 4 - 4η ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ

Πρωινό και θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας. Θα δούμε την περίφημη Ρινγκστράσσε και στα πλαίσια μιας κυκλικής πορείας θα γνωρίσουμε ένα προς ένα τα σημαντικότερα κτίρια του λεγόμενου ιστορικού κέντρου. Θα δούμε το Μουσείο Εφαρμοσμένων Τεχνών, το Δημότικό Πάρκο, το Ιμπέριαλ, την Κρατική Όπερα, την Ακαδημία Καλών τεχνών, τα Χειμερινά Ανάκτορα, την πλατεία Μαρίας Θηρεσίας, με τα δυο δίδυμα κτίρια το Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης και Φυσικής Ιστορίας, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Αυτοκρατορικό Θέατρο, τη νεογοτθική Εκκλησία του Τάματος και την πλατεία Σουηδίας. Θα περιηγηθούμε στα γραφικά σοκάκια της πάλαι - ποτέ Ελληνικής Παροικίας και θα περάσουμε από τους δύο Ελληνορθόδοξους Ναούς, το Μνημείο του Ρήγα Φεραίου και θα καταλήξουμε στον περίφημο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, σήμα κατατεθέν της Αυστριακής Πρωτεύουσας. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο ομορφότερο μπαρόκ Ανάκτορο της πόλης, το Μπελβεντέρε, για ένα σύντομο περίπατο μέχρι το κεντρικό κτίριο και τους κήπους. Τέλος θα επισκεφθούμε τα Θερινά Ανάκτορα των Αψβούργων, το περίφημο Σένμπρουν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 5 - 5η ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ - ΒΙΕΝΝΕΖΙΚΟ ΔΑΣΟΣ - ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΜΑΓΙΕΡΛΙΝΓΚ - ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟ ΘΕΡΕΤΡΟ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗΣ ΜΠΑΝΤΕΝ - ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ (80 + 75 χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση για εκδρομή στο Βιεννέζικο Δάσος. Διαδοχικά θα επισκεφθούμε το Λίχτενστάινμπουργκ, έναν από τους πιο καλοδιατηρημένους μεσαιωνικούς πύργους της Ευρώπης, το καθολικό Μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού, το πρώην κυνηγετικό περίπτερο του Μάγιερλινγκ, γνωστό για το δράμα του διαδόχου του Θρόνου Ροδόλφου και της Μαρία Βετσέρα. Τέλος διαμέσου μιας πανέμορφης διαδρομής θα καταλήξουμε στο Μπάντεν πάλαι - ποτέ Αυτοκρατορικό θέρετρο, το οποίο ακόμη και σήμερα συγκαταλέγεται στις πιο διάσημες λουτροπόλεις της Κεντρικής Ευρώπης. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Μπρατισλάβα για την πτήση της επιστροφής.