ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ- ΜΟΝΗ ΑΓΑΘΩΝΟΣ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΥΣΩΤΙΣΑ

Tweet

Ημερομηνίες: 22/12/2017 έως 27/12/2017 (6 μέρες)
Τιμή από: 345€
Περιοχή: Ελλάδα
Είδος: Ανάπαυση - Απόδραση, Χριστούγεννα
Αναχώρηση από Ηράκλειο

Περιγραφή

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ- ΜΟΝΗ ΑΓΑΘΩΝΟΣ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΥΣΩΤΙΣΑ 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ   22-12-2017

Κριτήρια βασικής τιμής

Έξτρα χρεώσεις

Πρόγραμμα Ημέρας

Ημέρα 1 - 1η μέρα : ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου. Επιβίβαση  στο  πλοίο  και  αναχώρηση για Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.

Ημέρα 2 - 2η μέρα :ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Άφιξη νωρίς το πρωί στον Πειραιά. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την καρδιά της Ρούμελης, την Ευρυτανία (πρωτεύουσα το Καρπενήσι). Στάση στα Καμμενα Βουρλα για καφε  και στη συνέχεια αναχώρηση μεσω των λουτρων Υπατης  για την Μονη  Αγαθωνος  προσκυνημα   στο σκηνωμα  του Αγίου Βησαριωνα, σχετικη παραμονη  Αργά το μεσημέρι άφιξη στο Καρπενήσι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.. 

Ημέρα 3 - 3η μέρα : ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Μοναστήρι της Παναγίας της Προυσού (33 χιλιόμετρα). Διαδρομή υπέροχη. Για ανα επισκευθουμε το ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ, παραδοσιακό χωριό που το 1962 έπαθε κατολίσθηση και εξαφανίστηκε το μισό χωριό. ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ, μεγάλο παραδοσιακό χωριό με πολλά όμορφα, γραφικά δρομάκια και υπέροχα κτίρια. Το  μεσημέρι  προαιρετικά παραδοσιακό φαγητό (σουβλιστό  αρνί ,κοκορέτσι , πίτες , σαλάτες κ.λ.π. ). Κατάληξη ΠΡΟΥΣΟΣ, με το ξακουστό μοναστήρι, αποτελεί τόπο προσκυνήματος πιστών απ’ όλη την Ελλάδα. Εδώ βρίσκεται η εικόνα που μετέφερε το 829 μ.Χ. κάποιος ονομαζόμενος Διόνυσος από την Προύσα της Μικράς Ασίας για να την γλιτώσει από την καταστροφή λόγω των εικονομαχιών. Ο Διόνυσος στη μεταφορά έχασε την εικόνα και λέγεται ότι μόνη της η Παναγία πήγε στη σπηλιά όπου και βρίσκεται το Μοναστήρι. Κατά τη διαδρομή έκανε τα πατήματα τα οποία συναντούμε πάνω στα βράχια. Την εικόνα τη ζωγράφισε ο Ευαγγελιστής Λουκάς στην Πάτμο. Επιστρέφοντας προαιρετικά φαγητό το μεσημέρι στο χωριό Γαύρος δίπλα στον ποταμό Καρπενησιώτη. Προαιρετικό παραδοσιακό φαγητό και πέστροφα από το ποτάμι στη ταβέρνα του Ψαρά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4 - 4Η μερα ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Πρωινο και αναχωρηση . Θα  επισκεφτούμε   τα παραδοσιακά χωριά. ΚΟΡΙΣΚΑΔΕΣ, από τα πιο όμορφα χωριά της περιοχής. Εδώ έγινε η πρώτη Εθνοσυνέλευση της κυβέρνησης του βουνού.στη συνεχεια θα επισκευθουμε το χιονοδρομικο κεντρο σχετικη παραμονη επιστροφη στο ξενοδοχειο.

Ημέρα 5 - 5η μέρα : ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΔΕΛΦΟΙ – ΑΡΑΧΟΒΑ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Μετά  το  πρωινό  αναχώρηση  για  τον Αρχαιολογικό Χώρο των Δελφών και την Αράχοβα. Στάση  για  καφέ  και  για αγορές  των  παραδοσιακών  προϊόντων. Αναχωρούμε  στην  συνέχεια  για  το  λιμάνι  του  Πειραιά. Επιβίβαση  στο  πλοίο , τακτοποίηση  στις  καμπίνες  και  αναχώρηση  για  Ηράκλειο. Διανυκτέρευση  εν  πλω.

Ημέρα 6 - 6η μέρα : ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Νωρίς το πρωί άφιξη στο Ηράκλειο.