ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Πανόραμα Αλσατίας - Χαϊδελβέργη 5 ημέρες

Tweet

Ημερομηνίες: 23/12/2017 έως 27/12/2017 (5 μέρες)
Τιμή από: 469€
Περιοχή: Ευρώπη
Είδος: Χριστούγεννα
Αναχώρηση από Ηράκλειο

Περιγραφή

1η ημέρα  ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΠΡΩΤΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και  πτήση για Βασιελία. Άφιξη και αναχώρηση για το Στρασβούργο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν πρώτη γνωριμία με την πόλη με τη βοήθεια του αρχηγού μας.

 

2η μέρα ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟ ΤΟΥ ΡΗΝΟΥ ΙΛ

Πρωινό. Θα επισκεφτούμε το ιστορικό κέντρο του Στρασβούργου, ονομαζόμενο «Petite France» (Μικρή Γαλλία), που χαρακτηρίσθηκε ως «αξιοθέατο παγκόσμιας κληρονομιάς» από την Unesco το 1988. Οι εικόνες που χαρίζει απλόχερα στους επισκέπτες της η «Μικρή Γαλλία» είναι πανέμορφες, σχεδόν παραμυθένιες, και άνετα προσφέρονται για καρτ-ποστάλ. Μικρές παρόχθιες κατοικίες του 16ου και 17ου αιώνα με ξύλινο σκελετό. Πριν την αποχαιρετήσετε, επισκεφθείτε οπωσδήποτε το φράγμα Vauban (17ου αιώνα) και τις πολυφωτογραφημένες μεσαιωνικές γέφυρες Ponts Couverts με τους 4 τέσσερις πύργους του 14ου αιώνα. Άλλα σημαντικά αξιοθέατα που θα επισκεφτούμε είναι ο Καθεδρικός Ναός, η οικία Καμερζέλ, το αστρονομικό ρολόι της πόλης και το Ανάκτορο Ροάν που πλέον φιλοξενεί διάφορες πολιτιστικές εκθέσεις. Χρόνος ελεύθερος και για όσους επιθυμούν κρουαζιέρα στον παραπόταμο του Ρήνου Ιλ. Θα πλοηγηθούμε στα στενά υδάτινα μονοπάτια του όπου θα δούμε τα κουκλίστικα σπίτια με τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια που καθρεπτίζονται στα ασάλευτα νερά των καναλιών. Οι παραδοσιακές γέφυρες που ενώνουν τις όχθες, ενισχύουν και αναδεικνύουν τη γραφικότητα του τοπίου.

 

3η μέρα ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΔΡΟΜΟΣ ΚΡΑΣΙΟΥ (ΚΟΛΜΑΡ – RIQUEWIR - EGUISHEIM)

Πρωινό και αναχώρηση για τη Γαλλική Comar, το στολίδι της Αλσατίας. Βρίσκεται στο δρόμο του κρασιού και φημίζεται για αυτά. Περιηγηθείτε στο ιστορικό του κέντρο που χαρακτηρίζεται από παραδοσιακά σπίτια κτισμένα στις όχθες του ποταμού Λάουχ. Εκεί θα θαυμάσετε το δημαρχείο, τον καθεδρικό ναό αφιερωμένο στον Άγιο Μαρτίνο όπως επίσης και μικρές πανέμορφες πλατείες με ενδιαφέρουσες υπαίθριες αγορές. Ελεύθερο χρόνο θα έχουμε στο πιο όμορφο σημείο της παλαιάς πόλης, την Μικρή Βενετία που χαρακτηρίζεται από κανάλια, περίτεχνες γέφυρες, αριστοκρατικά καφέ και γκουρμε εστιατόρια. Έπειτα αναχώρηση για το χωριό Ρίκβιρ. Έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό κυρίως για την αρχιτεκτονική των κτιρίων του 16ου αιώνα, που μοιάζουν ανέπαφα, και των τειχών που το περιβάλλουν. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για το γραφικό χωριό Eguisheim στη βόρειο - ανατολική Γαλλία, στο οποίο οι λέξεις ποτέ δεν µοιάζουν αρκετές για να περιγράψουν την οµορφιά του. Βρίσκεται απλωµένο γύρω από ένα φρούριο του 8ου αιώνα και έχει αλλάξει ελάχιστα τους τελευταίους πέντε αιώνες. Το χωριό οχυρώθηκε για πρώτη φορά το 1257 και τον 16ο αιώνα κατασκευάστηκαν στενά πέτρινα σοκάκια σε κύκλους, δίνοντας στο Eguisheim έναν µοναδικό χαρακτήρα. Το κλίµα της περιοχής είναι ιδανικό για αµπελοκαλλιέργεια. Έτσι οι περισσότεροι κάτοικοι του είναι αµπελουργοί και τα σπίτια τους τα χρησιµοποιούν σαν κελάρια και µαγαζιά όπου οι πολυάριθµοι τουρίστες µπορούν να γευτούν ή και να αγοράσουν το κρασί τους. Έπειτα επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

 

 

4η μέρα  ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε την παραμυθένια Χαϊδελβέργη, έδρα του παλαιότερου πανεπιστημίου της Γερμανίας, που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Νέκαρ και στη σκιά του κάστρου Σλος. Περπατείστε στο πεζοδρομημένο ιστορικό της κέντρο, όπου θα θαυμάσετε πολλές μεσαιωνικές και νεώτερης περιόδου εκκλησίες, όπως αυτή του Αγίου Πνεύματος αλλά και αυτόν των Ιησουϊτών. Επίσης θα δείτε τον δρόμο των φιλοσόφων από τον οποίο έχει κανείς την πιο ωραία θέα στην πόλη, το ιστορικό κέντρο με τον πεζόδρομο “Hauptstrasse” που θεωρείται ο μεγαλύτερος της Γερμανίας και ένας από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης, με μήκος 1,6 χμ. Στην πόλη επίσης εντυπωσιάζουν η λεγόμενη «φυλακή των φοιτητών», ο «πύργος των μαγισσών», που είναι τμήμα του μεσαιωνικού οχυρωματικού τείχους, το ξενοδοχείο Zum Ritter, το οποίο χρονολογείται από το 1592 και η παλιά γέφυρα που ενώνει την πόλη με την απέναντι όχθη. Ελεύθερος χρόνος για το γεύμα σας σε κάποιο από τα παραδοσιακά εστιατόρια της παλιάς πόλης που φημίζονται για τα τοπικά εδέσματα ή σε κάποια από τις μπυραρίες που σφύζουν από ζωή. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Στρασβούργο .

 

5η μέρα ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ – SCHWABENTOR – TÜBINGEN – ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό και αναχώρηση. Πρώτη µας στάση το Φράιµπουργκ από τις γνωστότερες και πλέον φηµισµένες πανεπιστηµιουπόλεις της Γερµανίας, όπου και θα περιηγηθούμε περιπατητικά στο ιστορικό κέντρο της πόλης για να δούµε τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό του 13ου αιώνα, χαρακτηριστικό δείγµα ρωµανικού και γοτθικού ρυθµού. Επίσης θα δούµε το ιστορικό Κάουφχαους του 16ο αιώνα που θυµίζει το γεγονός πως η πόλη στο παρελθόν υπήρξε σηµαντικό εµπορικό κέντρο. Η βόλτα θα ολοκληρωθεί στην Πλατεία του ∆ηµαρχείου από το οποίο ξεκινά ένα µοναδικό σύµπλεγµα καναλιών και στενών πλακόστρωτων οδών µε παραδοσιακά εστιατόρια που φηµίζονται για τις τοπικές λιχουδιές από κυνήγι, αριστοκρατικά καφενεία και µπυραρίες. Έπειτα αναχώρηση για την Schwabentor όπου στον Μεσαίωνα, ήταν η πιο πρόσφατη από τις δύο εναπομείνασες πόρτες του μεσαιωνικού αμυντικού τείχους του Freiburg im Breisgau στη Βάδη-Βυρτεμβέργη της Γερμανίας. Χρόνος ελεύθερος και επίσκεψη στην Tübingen, πόλη με έντονο ακαδημαϊκό χαρακτήρα λόγω του πανεπιστημίου της, που είναι ένα από τα παλαιότερα της Γερμανίας και της Ευρώπης γενικότερα (έτος ίδρυσης: 1477), στο οποίο φοιτούν περί τους 27.000 φοιτητές. Ακριβώς λόγω του μεγάλου αριθμού των φοιτητών το πανεπιστήμιο αποτελεί κινητήρια δύναμη για την πόλη. Αργότερα μεταφορά στην Βασιλεία όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας.

 

 

Κριτήρια βασικής τιμής

Πανόραμα Αλσατίας - Χαϊδελβέργη 5ημ  

Εκδρομικό πακέτο

Αναχωρήσεις       23/12

Ξενοδοχείο

Kyriad Strasbourg Nord - Palais des Congrès Schiltigheim 3* Ημικεντρικό

Διατροφή              πρωινό

Early Booking        469 €

Κανονική Τιμή        539 €

Παιδί 2-12                299 €

Επιβ. Μονόκ.          105 €

Mercure Strasbourg Centre Gare 4* Κεντρικό

Διατροφή          πρωινό

Early Booking     529 €

 Κανονική Τιμή    589 €

Παιδί 2-12              299 €

Επιβ. Μονόκ.         150 €

Hilton Strasbourg 4* Κεντρικό

Διατροφή         πρωινό

Early Booking     569 €

Κανονική Τιμή      639 €

Παιδί 2-12             289 €

Επιβ. Μονόκ.       180 €Πτήσεις - Αερ. Εταιρία - Παρ/σεις

Aegean Airlines 

Ηράκλειο – Βασιλεία

Βασιλεία – Ηράκλειο

Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων145 €. Περιλαμβάνει 10kg χειραποσκευή ανά άτομο και βαλίτσα 23kg ανά άτομο.