Καρπενήσι-Προυσός-Μικρό/Μεγάλο Χωριό, 3 ημέρες ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ - ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 26-10-2017

Tweet

Ημερομηνίες: 26/10/2017 έως 28/10/2017 (3 μέρες)
Τιμή από: 200€
Περιοχή: Ελλάδα
Είδος: Οδικές Εκδρομές
Αναχώρηση από Ηράκλειο

Περιγραφή

1Η ΗΜΕΡΑ:HΡΑΚΛΕΙΟ-ΠΕΙΡΑΙΑ

 Συγκεντρωση στο λιμανι του Ηρακλειου και αναχωρηση για Πειραια με Μινωικες Γραμμες σε καμπινες ΑΒ4 των Μινωικων Γραμμων

2Η ΗΜΕΡΑ ΠΕΙΡΑΙΑ- ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Αφιξη στο λιμανι του Πειραια και αναχωρηση από Πειραια, ημίωρη στάση στα ΚΑΜΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ και συνεχίζουμε για ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ, με μία μικρή παράκαμψη για επίσκεψη στην ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΔΑΜΑΣΤΑΣ, που βρίσκεται στις βορεινές πλαγιές του όρους ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΥ μας οδηγεί στην όμορφη πρωτεύουσα της ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, το ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο "ΕΛΒΕΤΙΑ" στο κέντρο της πόλης, γεύμα προαιρετικά, χρόνος ελεύθερος για γνωριμία με την πόλη. Δείπνο προαιρετικά και διασκέδαση το βράδυ σε ταβέρνα της πόλης, διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΠΕΡΝΗΣΙ

 Πρωινό και επίσκεψη στην ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑΣ. Η Μονή Προυσσού βρίσκεται 31 χλμ. νότια του Καρπενησίου και δύο χιλιόμετρα από το ομώνυμο χωριό και αποτελεί πνευματικό και Προσκυνηματικό κέντρο ολόκληρης της περιοχής. Επόμενος σταθμός το Μεγάλο Χωριό χτισμένο μέσα σε πυκνό ελατόδασος σε υψόμετρο 720 μ. Η πλατεία του χωριού με το πλατάνι προσφέρει εκπληκτική θέα προς την κοιλάδα του ποταμού Καρπενησιώτη και τις κορυφές του όρους Χελιδώνα, ενώ πολύ σημαντικό είναι και το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο με πλούσια εκθέματα λαϊκής τέχνης, εκκλησιαστικά κειμήλια και εργαλεία παραδοσιακών επαγγελμάτων. Λίγο αργότερα θα γνωρίσουμε το μικρό χωριό και θα γευματίσουμε σε παραδοσιακή ταβέρνα με τοπικές σπεσιαλιτέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και στην πόλη, για περιπάτους στην κεντρική πλατεία με τα μικρομάγαζα, με τα τοπικά προϊόντα και είδη λαϊκής τέχνης. Δείπνο προαιρετικά, διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Μετά το πρωινό επίσκεψη στο γραφικό χωριό ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ με τα πετρόχτιστα σπίτια, με την αξιόλογη παραδοσιακή αρχιτεκτονική, καθώς επίσης και το Δημοτικό σχολείο του 1901 που σήμερα φιλοξενεί το μουσείο Εθνικής Αντίστασης. Αμέσως μετά αναχώρηση για την περιοχή του ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ, όπου θα έχουμε γεύμα προαιρετικά. Συνεχίζουμε για Αθήνα με ενδιάμεση στάση, άφιξη νωρίς το βράδυ.

5Η ΗΜΕΡΑ ΑΦΙΞΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Κριτήρια βασικής τιμής

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο

Ξενοδοχεία    ΗELVETIA

Δίκλινο                       200E

Παιδικό σε τρίκλινο

(2-12 ετών)                179E

Μονόκλινο                250E