Ορεινά Θέρετρα Πίνδου, 6 ημέρες Αναχωρήσεις 25/10. ΜΕΤΣΟΒΟ - ΒΛΑΧΟΧΩΡΙΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΠΙΝΔΟΥ - ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ - ΠΕΤΡΙΝΑ ΓΕΦΥΡΙΑ - ΒΟΒΟΥΣΑ - ΓΡΕΒΕΝΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΗΛΙΑΣ

Tweet

Ημερομηνίες: 25/10/2017 έως 30/10/2017 (6 μέρες)
Τιμή από: 285€
Περιοχή: Ελλάδα
Είδος: Οδικές Εκδρομές
Αναχώρηση από Ηράκλειο

Περιγραφή

1Η ΗΜΕΡΑ: ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΠΕΙΡΑΙΑ

Συγκεντρωση στο λιμανι του Ηρακλειου  στις  20.00 και αναχωρηση  για Πειραια σε τετρακλινες  καμπινες  των Μινωικων Γραμμων

2Η ΗΜΕΡΑ ΠΕΙΡΑΙΑ- ΜΕΤΣΟΒΟ

Αφιξη  στο λιμανι  του Πειραια και αμεση αναχωρηση., στάση στην περιοχή της Λαμίας και της Καλαμπάκας για καφέ και προαιρετικό γεύμα. Η διαδρομή συνεχίζεται για το γραφικό ΜΕΤΣΟΒΟ, που φιλοξενεί και το Μουσείο Τοσίτσα. Χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό και η ημέρα μας ξεκινάει με επίσκεψη στο Περιβόλι που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τα Ζαγοροχώρια της Ηπείρου, σε ένα ορεινό τοπίο μοναδικής ομορφιάς. Για όσους τολμηρούς επιθυμούν, προτείνουμε εκδρομή με 4Χ4 (έξοδα ατομικά), για πεζοπορία στον ακατέργαστο Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα (Πυρήνας εθνικού δρυμού και αρκουδόρεμα). Αργά το μεσημέρι και αφού επιστρέψουμε από τη Βάλια Κάλντα, επόμενος σταθμός μας η Βοβούσα, όπου είναι το πιο απομακρυσμένο χωριό της ανατολικής πλευράς του Ζαγορίου και μία μαγευτική εμπειρία για τον επισκέπτη. Μέσα από το χωριό περνάει ο Αώος ποταμός και είναι η βουή των νερών, αυτό που έδωσε στο χωριό την ονομασία του. Το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό και αρχίζει η όμορφη 'περιπλάνηση' στο γύρω ορεινό όγκο. Η Σμίξη είναι το πιο κοντινό χωριό στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας. Η Σαμαρίνα είναι ένα πασίγνωστο χωριό, χτισμένο στο Σμόλικα σε ύψος 1550 μ. περίπου, μέσα σε ένα τοπίο ανεπανάληπτης ομορφιάς. Συνεχίζουμε με κατεύθυνση τη νοτιοδυτική πλευρά του Νομού. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε το μνημείο πεσόντων στην Ανίτσα, την περιοχή δηλαδή όπου αναχαιτίστηκε η ιταλική προέλαση το 1940, καθώς και το φράγμα στη θέση "Καστρί", που σταματά τη ροή του Σμιξιώτικου ποταμού μέσα από το φαράγγι του Τσούριακα. Αμέσως μετά θα γνωρίσουμε το γεφύρι του Ζιάκα και το ψηλότερο γεφύρι της Δυτικής Μακεδονίας, το γεφύρι "Αζίζ Αγά" κοντά στο Τρίκωμο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μέτσοβο, δείπνο, διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό και αναχώρηση για το Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς, όπου φιλοξενούνται εκτός των άλλων και οι μεγαλύτεροι χαυλιόδοντες στον κόσμο, μήκους 5.02 μ. από μαστόδοντα ηλικίας τριών εκατομμυρίων χρόνων, όπου πρόσφατα βραβεύτηκε με το Ρεκόρ Γκίνες. Πορεία επιστροφής στον Πειραια με ενδιάμεσες στάσης.

6Η ΗΜΕΡΑ  ΑΦΙΞΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Κριτήρια βασικής τιμής

Τιμη κατ  ατομο   285 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:


Έξτρα χρεώσεις

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Τα έξοδα της προαιρετικής εκδρομής με τζιπ και συνοδό - ξεναγό δάσους (επιστήμονα δασοπόνο) στη Βάλια Κάλντα καθώς και ελαφρύ γεύμα (πικ νικ στο δάσος) - 35€ ανά άτομο.