Καλαμπάκα - Μετέωρα - Καστοριά - Πρέσπες - Λουτρά Ποζαρ - Θεσσαλονίκη

Tweet

Ημερομηνίες: 21/08/2017 έως 27/08/2017 (7 μέρες)
Τιμή από: 305€
Περιοχή: Ελλάδα
Είδος: Οδικές Εκδρομές
Αναχώρηση από Ηράκλειο

Περιγραφή

                                     ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

                    ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ - ΜΕΤΕΩΡΑ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ

 

                    ΠΡΕΣΠΕΣ - ΦΛΩΡΙΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ   21-8-2017

------------------

1η μέρα: 21-8-2017 ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΠΕΙΡΑΙΑ

Συγκέντρωση στo  λιμάνι . Επιβίβαση στο πλοίο των Μινωικων , τακτοποίηση στις καμπίνες σας και αναχώρηση για το λιμάνι του Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η μέρα: 22-8-2017ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά  νωρίς το πρωί και αμεση αναχώρηση για Καστορια με ενδιαμεσες στασεις για  Καλαμπακα και Μετέωρα όπου θα επισκευθουμε το Μεγαλο Μετεωρο, Μονη  Ρουσσανου, Αγίου Στεφανου κ.α. Στη συνέχεια αναχώρηση για Καστοριά, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: 23-8-2017 ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΦΛΩΡΙΝΑ – ΛΙΜΝΕΣ ΠΡΕΣΠΩΝ – Α. ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια αναχώρηση για την Φλώρινα. Χτισμένη στην πλαγιά ενός λόφου κατάφητου από αγριοκαστανιές, διασχίζεται από τον ποταμό Σακουλέβα και αναδύει εξαίρετη γοητεία. Σύντομη στάση και αναχώρηση για τις Πρέσπες. Επίσκεψη στην Μικρή και την Μεγάλη Πρέσπα, τους Ψαράδες, το Ανταρκτικό, τον Αγιο Γερμανό και το νησί του Αγίου Αχιλλείου που πρόσφατα ενωθηκε με την Μικρή Πρέσπα με γέφυρα. Το νησί του Αγίου Αχιλλείου είναι το σήμα κατατεθέν της Μικρής Πρέσπας αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Στο νησί βρίσκονται τα ερείπια της περίφημης εκκλησίας του Αγίου Αχιλλείου, χτισμένη από τον Τσάρο Σαμουήλ την πρώτη χιλιετία μετά Χριστόν. Δείχει ακόμα και σήμερα την αυτοκρατορική καταγωγή της.

Ακολουθεί επίσκεψη στο ΛΙΜΝΑΙΟ ΟΙΚΙΣΜΟ, Δισπηλιό, ενώ αμέσως μετά μια όμορφη εκδρομή ξεκινά για το ορεινό ΝΥΜΦΑΙΟ στην πλαγιά του όρους ΒΙΤΣΙ σε υψόμετρο 1.350 μ. με τα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής σπίτια, το ερειπωμένο Αρχοντικό - Αρχηγείο του Μακεδονικού αγώνα αλλά και το καταφύγιο της καφέ Αρκούδας "ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ". Επιστροφή στην Καστοριά και διανυκτέρευση.

 

4ημέρα: 24-8-2017 ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΛΟΥΤΡΑ ΠΑΖΑΡ - ΕΔΕΣΣΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για επίσκεψη στο Ενυδρείο του γλυκού νερού. Είναι το μεγαλύτερο ενυδρείο γλυκού νερού των Βαλκανίων. Ανοιξε πρόσφατα τις πύλες του σε ένα διώροφο κτίριο 450 τετραγωνικών μέτρων και υπόσχεται να χαρίσει μοναδικές στιγμές στους φυσιολάτρες. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Σπήλαιο του Δράκου όπου εντοπίστηκαν παλαιοντολογικά κατάλοιπα, με κυριότερα τα οστά σπηλαίας άρκτου ή αρκούδας των σπηλαίων (Ursus Speleaus). Συνεχίζουμε για επίσκεψη στο παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου, της Ιεράς Μονής Παναγίας Μαυριώτισσας.

Αναχώρηση για τα Λουτρά Πάζαρ ( Λουτρκίου ) όπου βρίσκονται στην επαρχία Αλμωπίας 13 χλμ βορειοδυτικά της Αριδαίας στο νομό Πέλλας. Απλώνονται στους πρόποδες του όρους Καϊμακτσαλάν λίγα χλμ. από τα Ελληνοσκοπιανά σύνορα. Η περιοχή είναι χτισμένη στις όχθες του θερμοπόταμου που διασχίζει την περιοχή. Τα ιαματικά θερμά νερά με σταθερή θερμοκρασία 37ºC αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια από το βουνό όπου δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο βουνού και δάσους. Συνεχίζουμε για την Εδεσσα και επίσκεψη στους καταρράκτες. Στάση για καφέ ή φαγητό. Συνεχίζουμε για την όμορφη Θεσσαλονίκη. Αφιξη στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος, διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: 25-8-2017 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ - ΣΕΡΡΕΣ

Μετά το πρωινό αναχώρηση από το ξενοδοχείο για τη μαγευτική λίμνη Κερκίνη. Στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Σερρών, μόλις 40 χλμ. από την πόλη των Σερρών συναντάμε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας, τη λίμνη Κερκίνη με τον μοναδικό υγροβιότοπο, που έχει ανακηρυχθεί Εθνικό Πάρκο, ένας από τους 10 υγρότοπους Διεθνούς  Σημασίας της Ελλάδας. Ήταν η ανθρώπινη παρέμβαση που δημιούργησε αυτό τον παράδεισο. Το 1932 κατασκευάστηκε το πρώτο φράγμα στα νερά του ποταμού Στρυμόνα και σταδιακά σχηματίστηκε η λίμνη Κερκίνη.

Περιήγηση στην πόλη των Σερρών. Το απόγευμα επιστροφή στη Θεσσαλονίκη και περιήγηση της πόλης. Θα δούμε τα Κάστρα, τον Λευκό Πύργο, σήμα – σφραγίδα της Θεσσαλονίκης, την θριαμβική αψίδα του Γαλερίου, στήθηκε στη Θεσσαλονίκη μετά την νίκη του Καίσαρα Γαλέριου Βαλέριου Μαξιμιανού, το Ναό του Αγίου Δημητρίου κλπ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

6η μέρα: 26-8-2017 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο νωρίς και αναχώρηση για προσκύνημα στον Αγιο Παίσιο, στο Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια αναχώρηση για το λιμάνι του Πειραιά με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη και τακτοποίηση στις καμπίνες. Αναχώρηση για το λιμάνι του Ηρακλείου.

 

μέρα: 27-8-2017 ΑΦΙΞΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Νωρίς το πρωί άφιξη στο Ηράκλειο ,με  τις καλύτερες

Εντυπώσεις .

 

Τιμή  κατ’  άτομο: 305 €

Περιλαμβάνονται:

      Ακτοπλοϊκά εισιτήρια ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ  σε  οικονομική θέση με τα  πλοία των Μινωικών Γραμμών

      Πούλμαν  για  τις μεταφορές – εκδρομές – περιηγήσεις σας  αναφέρονται στο  πρόγραμμα.

      2 διανυκτερεύσεις στην  Καστοριά.  Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ   ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ

      2 διανυκτερεύσεις Θεσσαλονικη.     Β΄  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ     ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ  ΚΑΙ ΔΕΙΠΝΟ 

      Εκδρομές  όπως  αναφέρονται  στο  πρόγραμμα.

      Αρχηγός.                                

      Ασφάλεια  αστικής  ευθύνης.

      Φ.Π.Α.

      ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ  ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΣΕΤΕ   ΣΕ  ΤΕΤΡΑΚΛΙΝΗ  ΚΑΜΠΙΝΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ  Η ΤΙΜΗ   ΚΑΤ ΄ΑΤΟΜΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ     +20€